Telefonunu Annesine Kaptıran Genç Kızın Tweet Atmak İçin Bulduğu Akıllara Zarar Yöntem

235
25
9
9
4
Geçtiğimiz günlerde son derece fantastik bir olay yaşandı. Elektronik cihazlarını fazla kullandığı için telefonuna ve tabletine el konulan 15 yaşındaki Dorothy isimli Twitter kullanıcısı, sosyal medyadan kopmamak için kimsenin aklına gelmeyecek yöntemleri denedi ve başarılı oldu.

Her gün kullandığımız teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Tasarlandıkları işlemlerin yanı sıra ek işlemler de yapabilen cihazlar, beklenmedik durumlarda insanların hayatını kolaylaştırabiliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olay da bu şekilde oldu.

15 yaşındaki Ariana Grande hayranı 'Dorothy'nin teknolojik aletlerine el kondu. Yemek yaparken telefonuyla fazla ilgilendiği için yangın çıkartan Dorothy'nin belirli bir süre elektronik eşyalarla olan ilişiği kesildi. Annesinin telefon, tablet ve benzeri elektronik aletleri Dorothy'nin elinden almasının ardından Dorothy'nin Twitter'a girmesi de engellendi. Tabii ki bu yasak fazla uzun sürmedi.

twitter

Hayran hesabı üzerindeki takipçilerini kaybetmemek için başlangıçta Wii U üzerinden tweet atarak "Annem telefonumu ve Nintendo DS'mi aldı. Bu nedenle Wii'mi kullanmaktan başka hiçbir şansım kalmadı. Tüm destek ve sevgileriniz için teşekkürler" ifadelerini takipçileriyle paylaştı. Bu hareketin ardından Dorothy'nin Wii'si de elinden alındı.

İmkanların neredeyse sınırsız olduğu teknoloji çağında yeni bir fikir aklına gelen Dorothy, tweet atabileceği başka bir teknolojik alet buldu. LG'nin akıllı buzdolabı üzerinden tweet atan Dorothy, tweetinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu tweet gidecek mi bilmiyorum ama buzdolabından yazıyorum. Annem bütün elektronik eşyalarıma el koydu."

Olayların ciddi şekilde ilerlemesinin üzerine Twitter ve LG'nin resmi sayfaları da olaya dahil oldu. LG, resmi Twitter hesabında "#Dorothy'yiSerbestBırakın" şeklinde bir tweet atarken Twitter'ın resmi hesabıysa Dorothy için "Bir ikon" ifadelerini kullandı.

Tabii ki LG ve Twitter'ın cevapları dışında mükemmel cevaplar da ortaya çıktı. Kullanıcılardan biri, "Dorothy LG'nin akıllı buzdolabından tweet atabiliyorsa ben de attığım mesaja cevap alabilirim herhalde" şeklinde bir tweet gönderdi.

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2019/aug/13/teen-smart-fridge-twitter-grounded
235
25
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
235
25
9
9
4