Tesla, Otomobiller İçin Çerçevesiz Holografik Bir Ekran Teknolojisi Geliştiriyor

32
3
1
0
0
Tesla, otomobillerdeki dijital ekranlardan hoşnut olmadığını belirtir nitelikte bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Şirket, otomobillerde kullanılmak üzere çerçevesiz bir holografik ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Elektrikli otomobil sektöründe ismini sıkça duyduğumuz Amerikalı otomotiv şirketi Tesla, otomobillerde kullanılacak yeni bir teknoloji geliştirmeye karar verdi. Şirket, otomobillerin ön konsolunda kullanılacak holografik ve çerçevesiz bir ekran üretecek.

Yeni bir patent başvurusunda bulunan Tesla, bu ekranda holografik bir cam kullanacak ve bu şekilde daha şık bir görüntü sunulacak ve ekrandaki çerçeve neredeyse yok gibi olacak. Kullanılacak ekranın patent görüntüsü de yayınlandı.

Otomobillerdeki dokunmatik ekranların öncüsü de Tesla'ydı:

tesla dokunmatik ekran

Tesla'nın, ortaya çıkan son tasarımı hakkıyla yerine getireceği düşünülüyor zira şirket, otomobillerde kullanılan dokunmatik ekranların öncüsüydü. 2009 model Tesla Model S prototipinde ortaya çıkan büyük dokunmatik ekran ile birlikte bu alanda karşımıza çıkan Tesla, işleri baya ilerletmiş gibi görünüyor.

Otomobil üreticisi, ekranın içerisinde bulunduğu çerçevenin çok küçük olacağını belirtiyor. Bu yeni nesil holografik ekranların gelecekte piyasaya sürülecek Tesla Model S ve Tesla Model X model otomobillerin içerisinde karşımıza çıkması bekleniyor. Gelişmelerden haberdar olmak için bizleri takipte kalın.

Kaynak : https://electrek.co/2019/10/04/tesla-bezel-less-display-technology-holographic/
32
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
3
1
0
0