Elon Musk, Etkileyici Pick-Up Modeli Tesla Cybertruck İçin Tarih Verdi

15
7
2
1
1
ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cybertruck" adı verilen yeni pick-up modelinin 21 Kasım tarihinde Los Angeles'ta tanıtılacağını duyurdu.

Otomotiv sektörünün en yenilikçi markalarından biri olan Tesla, segment portfolyosunu genişletmeye devam ediyor. Yaklaşık 500 kilometre menzile sahip ilk elektrikli SUV aracı Model Y’yi 2020 yılında piyasaya sürmeye hazırlanan ABD’li şirket, Tesla hayranlarını heyecanlandıracak yeni bir lansman düzenlemeye hazırlanıyor.

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cybertruck" adını verdiği yeni pick-up modelinin 21 Kasım tarihinde Los Angeles'ta bulunan SpaceX roket fabrikasının yakınında tanıtılacağını duyurdu. 

Musk'ın yaptığı paylaşım:

Milyarder girişimci, Tesla’nın yaklaşmakta olan araçları arasında kendisini en heyecanlandıran modelin “Cybertruck” olduğunu söylüyor. Tesla, gelecek yaz üretime girecek olan Model Y’den sonra yeni pick-up’ını piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Bir pick-up ve SUV modelinin ürün grubuna eklenmesi, Tesla'nın ABD otomobil pazarının yarısından fazlasını oluşturan bu iki araç türü ile şaha kalkmasını sağlayabilir. Şirketin en önemli gelir kalemini, fiyat / performans aracı Model 3 oluşturuyor. ABD’nin en fazla satan elektrikli otomobili olan araç, yüksek kar marjı ile Tesla’yı hayatta tutuyor. Son beş çeyreğin üçünde kar elde eden şirket, kurulduğu 2003’ten bu yana her yıl para kaybediyor. Cybertruck, Tesla'nın sürdürülebilir karlılığa ulaşmasında anahtar görevi görebilir.

Cybertruck'ın nihai tasarımı açıklanmadı; ancak aracın aşağıdaki görsele benzer bir formda olması bekleniyor

tesla pickup

Musk, geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamada, yeni pick-up modelinin 50.000 doların altında bir fiyat etiketine sahip olacağını söylemişti. Batarya ve menzil konusunda önemli iyileştirmelere sahne olması beklenen Cybertruck, “çılgın” bir tork değeri, iki motor ve dört tekerden çekiş sistemi ile pick-up segmentine yepyeni bir soluk getirebilir. Cybertruck ayrıca 360 derecelik kameralara ve otonom park etme yeteneğine de sahip olacak. 

Tesla Cybertruck’ın nihai tasarımı ve performans özellikleri, 21 Kasım’da tarihinde Los Angeles'ta düzenlenecek etkinlikte belli olacak. O zamana kadar yeni gelişmeler açığa çıktığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-says-tesla-to-unveil-cybertruck-this-month-2019-11
15
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
2
1
1