Tesla Model S Sürücüsü, Araç Seyir Halindeyken Arka Koltukta Uyudu (Video)

33
9
5
2
1
Twitter'da yayınlanan bir videoya göre bir Tesla Model S sürücü, araç seyir halindeyken otomatik pilot modunu etkinleştirerek arka koltukta uyudu.

Tesla Model S yalnızca bir elektrikli otomobil değil, aynı zamanda yarı otonom bir otomobildir. Tesla Model S’te bulunan otomatik pilot modu, dönüşlerde, aracın hızlanacağı noktalarda, fren yapması gereken durumlarda ve şerit değiştirirken sürücüye yardımcı olmaktadır.

Tesla’nın otomatik pilot modu, yalnızca bir ‘yardımcı’ olarak görev yapıyor. Bu nedenle sistem, sürücünün ellerinin direksiyonda olmasını gerektiriyor. Eğer sürücü ellerini direksiyondan çekerse uyarı sistemleri devreye giriyor ve sürücü, bu uyarılara yanıt vermezse araç kendini durdurup acil durum ışıklarını aktif ediyor.

Jason adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan yeni bir video, Tesla’nın otomatik pilot modunu bir kez daha sorgulattı. Videoda sürücü koltuğunda herhangi bir kişinin oturmadığı görülürken, sürücü olması muhtemel kişinin arka koltukta yattığı görülüyor. Buna rağmen araç, kendini durdurmak yerine yoluna devam ediyor.

Tesla, söz konusu video ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı fakat otomatik pilot modunun sürücünün ‘yokluğunu’ fark etmemesinin nedeni direksiyonda asılı olan bardak tutucu olabilir. Yine de böylesine önemli ve hayati bir teknolojinin bir bardak tutucu ile kandırılabiliyor olması düşündürücü.

Söz konusu videoyu aşağıdaki tweet üzerinden izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-model-s-driving-with-no-one-behind-the-wheel-2019-4
33
9
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
9
5
2
1