Tesla Semi, Sürücüsüz Şekilde Otobanda İlerlerken Görüntülendi

66
10
7
1
1
Yeni bir videoya göre Tesla Semi, sürücüsüz bir şekilde otobanda ilerliyor. Ancak videonun sonunda görünen ışık yansıması, söz konusu iddianın yalan olabileceğini düşündürüyor.

ABD menşeli otomobil üreticisi Tesla, Alman otomotiv devi Volkswagen ya da Japon şirket Toyota ile kıyaslandığında fazlasıyla küçük bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Buna rağmen Tesla, piyasaya sürdüğü otomobiller ile elektrikli otomobil sektörüne yön vermeyi başarıyor. Şirket, yalnızca otomobillerin yakıt türünü değiştirmekle kalmıyor, sürücülerin araçlarıyla olan etkileşimini ve sürüş deneyimini de bir üst seviyeye taşıyor.

Otomobil sektöründe kendini ispatlamayı başaran Tesla, gözünü daha ‘büyük’ taşıtlara dikmiş durumda. Şirket, 2017 yılında lansmanını gerçekleştirdiği Tesla Semi adlı tırıyla, kargo ve nakliyat sektöründe de adından söz ettirmeyi planlıyor. Tesla, Semi’nin üretimine bu yıl başlamayı planlamış olsa da üretim, gelecek yıla sarkmış durumda. Yine de artık Tesla Semi’yi fiziksel olarak görme fırsatı yakalıyoruz.

Twitter’da paylaşılan yeni Tesla Semi videosu, Tesla araçların oto pilotu ile yeni tartışmalara sebep oldu. Zira videoyu paylaşan kişiye göre otobanda seyahat etmekte olan Tesla Semi’nin direksiyon koltuğunda herhangi bir kişi bulunmuyor ve araç, tamamen kendi kendine seyahat ediyor. Tesla, aracın lansmanı sırasında otomobillerinde bulunan oto pilot sisteminin Tesla Semi’de de bulunacağını ancak bu sistemin otonom sürüşten ziyade sürüş güvenliğine odaklanacağını belirtmişti.

tesla semi

Tesla Semi’nin sürücüsüz bir şekilde yollarda dolaşması, hem yasal olarak hem de güvenlik olarak sorun teşkil edebilir. Zira henüz otonom sürüş teknolojisi oturmuş durumda değil ve araçlar, sürücüsüz olarak %100 güvenli şekilde yol alamıyorlar. Yine de Tesla Semi’nin yollarda ‘dehşet’ saçtığını söylemek için erken olabilir. Zira paylaşılan videonun sonlarında aracın içinde göz yansımasına benzer bir ışık beliriyor. Dolayısı ise aracın içinde aslında bir şoför olduğunu ve ters ışık nedeniyle kameraya yansımadığını düşünebiliriz. Yine de görüntü yeterince net olmadığı için sürücünün varlığı da yokluğu da büyük bir soru işareti.

Kaynak : https://electrek.co/2019/07/12/tesla-semi-prototype-spotted-without-driver/
66
10
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
66
10
7
1
1