Ağzına Kadar Yük Dolu Tesla Semi'nin Tek Şarjla Ne Kadar Yol Yapabildiği Açıklandı (Dizel Kamyonların Çeyreği Bile Değil)

21
3
1
0
0
Tesla'nın ilk elektrikli kamyonu Semi Truck, 800 kilometrelik bir test sürüşünü başarıyla tamamladı. 36 ton yükle doldurulan kamyon, bu yolculuk sırasında hiçbir sorun yaşamadı.

Piyasaya sürdüğü elektrikli otomobillerle sektörde adeta devrim süreci başlatan Tesla, yalnızca binek araçlarla değil, ticari araçlarla ilgili de çalışıyor. Örneğin "Semi Truck". Şirketin ilk tam elektrikli kamyonu olarak bilinen Semi ile ilgili çalışmalar yıllardır devam ediyor ve eğer bir terslik olmaz ise birkaç gün sonra bu kamyon ile resmen tanışmış olacağız. 

Eğer başarılı olursak sektördeki tüm dengeleri değiştirecek olan Tesla Semi, şimdi önemli bir gelişme ile karşımızda. Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre bu elektrikli kamyon, tam 36 bin 741 kilogram yükle, 800 kilometre yol almayı başardı. Bu uzun yolculuk sırasında herhangi bir problem yaşanmadı. Bir dipnot olarak belirtelim: 800 litrelik depoya sahip olan bir kamyon, ortalama olarak 2.600 kilometre yol yapabilir.

Daha şimdiden 100'den fazla sipariş aldı!

Tesla Semi Truck

Tesla'nın elektrikli kamyonu, sektörü daha şimdiden etkilemiş durumda. Zira elektrikli araçların hem daha temiz hem de daha az karmaşık olduğunun farkında olan Pepsi ve UPS gibi dev şirketler, daha şimdiden Semi Truck siparişi geçtiler. Yapılan açıklamalara göre Elon Musk ve ekibi, daha şimdiden 100'den fazla elektrikli kamyon satmış durumda. Yapılan son test ise müşterilerin gönül rahatlığı ile teslimat gününü bekleyecekleri anlamına geliyor.

Elon Musk'ın Twitter'daki açıklaması şu şekilde:

Tesla ekibi, 36 bin 741 kilogram yüklenmiş Semi Truck ile 800 kilometre yol yaptı. 

Tesla Semi Truck teslimatları Aralık 2022 itibarıyla başlayacak. Müşteriler, Semi Truck'ın iki farklı versiyonunu satın alabilecekler. Bunlardan bir tanesi yaklaşık 500 kilometre menzil, diğer ise 800 kilometre menzil sunacak. Test sürüşü, 800 kilometre menzilli kamyon ile yapıldı. Bu elektrikli kamyona sahip olmak isteyen bir kişi veya kurumun, 180 bin doları gözden çıkartması gerekecek.

21
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
0
0