Tesla, 300 Binden Fazla Aracını ‘Yine’ Geri Çağırdı: Yazılım Güncellemesi Arabayı Bozdu, Kullanıcılar İsyan Etti

8
1
1
0
0
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şimdi de yeni gelen yazılım güncellemesi nedeniyle 321.000 otomobilini geri çağırdı. Kullanıcılar ise Tesla'nın otomobillerinde sürekli sorun çıkmasına isyan etti.

Japon otomotiv devi Toyota’dan daha az araç satmasına rağmen 8 kat daha fazla kazanan Tesla, geçtiğimiz günlerde bir Model Y’nin kazaya karışması ile gündeme gelmişti. Aracın frenlerinin çalışmaması nedeniyle kaza yaptığı iddiaları ise Tesla’nın araçlarının güvenilir olup olmadığının sorgulanmasına neden olmuştu.

Bugün ise Tesla yetkilileri yaptıkları açıklamada 300.000’den fazla otomobili servislere geri çağırdı. Yaşanan sorun ise araçlara gelen son güncellemeden kaynaklanıyor.

Güncelleme aracın stop lambalarını bozdu

Tesla tarafından yapılan açıklamada 2023 model Tesla Model 3’ler ve 2020-2023 model Tesla Model Y’lere gelen yazılım güncellemesinin aracın stop lambalarını bozduğu açıklandı. Yaklaşık 321.000 aracın rastgele yanıp sönen stop lambaları, kimi zaman frene bastığınızda yanmıyor kimi zamansa durduk yere sanki fren yapmışsınız gibi yanıyor. Güncellemenin ardından ABD’de bazı eyaletlerde Tesla modellerinin stop lambaları nedeniyle kazalara neden olmasının ardından şirket, güncelleme gelen otomobillerin tamamını servise çağırdı.

Güncellemedeki bir “Bug” yüzünden bozulan stop lambalarının kalıcı olarak hasar aldıklarını ve yeni yazılım güncellemesiyle birlikte arızalı parçaların da ücretsiz değişeceği açıklandı. 2022 yılı boyunca toplamda 19 kez araçlarını servise çağıran Tesla, kullanıcılarının gözünde olumsuz bir etki bırakıyor.

Tesla’nın açıklamasının ardından Reddit ve Twitter’da bazı kullanıcılar Tesla’nın hatalı araçları ve güncellemelerinden bıktıklarını ve otomobillerini satacaklarını söyleyerek şirkete isyan etti. Tesla ise neden otomobillerde sürekli sorunlar oluştuğuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/11/21/tesla-recalls-321000-model-3-and-model-y-cars-due-to-a-bug/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0