TikTok'un Instagram Rakibi Uygulaması "TikTok Notes" Resmen Yayımlandı: İşte Logosu ve İlk Ekran Görüntüleri...

6
1
1
0
0
TikTok, Instagram'a rakip olacak TikTok Notes'u ABD ve Kanada'da yayınlayarak kullanıcılarla birlikte test etmeye başladı. Uygulamadan ilk görüntüler de geldi.

Son yılların en önemli sosyal medya uygulaması TikTok, kısa video formatıyla tüm platformların kendisini taklit etmesini sağlamış olsa da farklı farklı konularda da kullanıcılarına yenilikler sunuyor. Instagram’ın rakibi olacak fotoğraf odaklı bir uygulama da bunlar arasında. Yakın zamanda bu uygulamanın TikTok Notes ismini alacağı açıklanmıştı.

Bugün ise TikTok Notes, resmen yayımlandı. Şirket, X üzerinden yaptığı bir paylaşımla uygulamayı test ettiğini duyurdu. Aynı zamanda beta testlerinin başladığını da ifade etti.

İlk ekran görüntüleri geldi

TikTok’un iletişim hesabı üzerinden yapılan duyuruda, Notes uygulamasının metin ve fotoğraf odaklı olacağı söylenirken testlerin erken aşamalarında olduğu belirtildi. Uygulama, şu anda Kanada ve ABD’de kullanılabiliyor. Hem App Store hem de Play Store sayfasının açıldığını da belirtelim. Ancak uygulamayı Türkiye'den indiremiyorsunuz.

Duyurunun ve uygulamanın mağazalarda yerini almasının ardından ilk ekran görüntülerine de ulaşmış olduk. Ana ekranın üst kısımda keşfetmenizi sağlayacak “Sizin İçin” akışı ve takip ettiklerini gösterecek “Takip Ettiklerin” akışları var. Bunun dışında kaydırmalı gönderiler paylaşılabileceğini, yorum, beğenme ve kaydetme özelliklerini görebiliyoruz. Uygulamanın TikTok hâlihazırda bulunan TikTok hesabıyla kullanılacak olması da dikkat çekiyor.

Jonah Manzano isimli bir kullanıcının yeni uygulamayı test ettiği videosunu yukarıdan görebilirsiniz. Videoda, uygulamanın genel anlamda nasıl bir arayüze sahip olacağı görülebiliyor. Alt kısımda ana ekran, arama, fotoğraf paylaşma, bildirimler ve profil olmak üzere 5 sekmenin yer aldığını görebiliyoruz. Fotoğrafların nasıl paylaşılacağı da gösterilmiş. Genel anlamda Instagram ve TikTok'un karışımı gibi diyebiliriz.

Tabii ki erken aşamalarında olduğunu tekrar vurgulamak gerek. Yani uygulama herkese gelene kadar değişikliklere uğrayabilir. Ne zaman çıkış yapacağı konusunda maalesef şu an için bir bilgi yok.

TikTok, Notes uygulamasıyla direkt olarak Instagram’ın yıllardır domine ettiği fotoğraf paylaşma tarafını hedef alacak. Gerçekten rakip olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak bu rekabetin ve yepyeni bir uygulamanın kazanan tarafının kesinlikle kullanıcılar olacağını söyleyebiliriz.

TikTok Notes'un diğer ekran görüntüleri:

TikTok Notes'un logosu ise şu şekilde:

6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0