Tinder’ın İnteraktif Dizisi 'Swipe Night' Dünya Çapında Yayınlanacak

6
3
0
0
0
İnteraktif içerikler konusunda ilginç bir deneme yapan Tinder, yakın zamanda uygulama içinde yer alan Swipe Night adlı bir interaktif diziye başlamıştı. Başarı yakalayan dizi gelecek yıl bütün dünyaya yayılacak.

Tinder yakın zamanda uygulama içerisinden interaktif bir seri olan Swipe Night’ı yayınlamıştı. Şimdilik ABD için yayınlanan dizi, ekim ayında hem mesajlarda hem de eşleşmelerde iki basamaklı artış sağlamıştı. Tinder’ın çatı firması olan Match, 3. Çeyrek yatırımcı toplantısında serinin bütün dünyaya yayılacağını söyledi. 

Dizi, 2020 yılının başlarında ABD dışında da yayınlanmaya başlayacak. Serinin ana odağı ise kullanıcıları buluşma ve diğer sıradan aktiviteler ile bir araya getirmek olarak görülüyor. 

Bir garip dizi: Swipe Night

swipe night

Swipe Night dizisinde kullanıcılar, hikaye içerisinde yapılacak olan seçimlere uygulamanın alışıldık kaydırma mekaniğini kullanarak karar veriyordu. Kendi maceranı seç modeli olarak bilinen bu dizide yapılan seçimler daha sonra kişilerin profillerinde yer alıyor. Böylece bir sohbet paylaşmak ya da kişilerin düşünme şeklini görmek için bu bilgilere bakılabiliyor. 

Bu kararın arkasında ise Tinder’ın yaptığı çalışmalar yer alıyor. Firmanın yaptığı çalışmalara göre kişilerin ilişkisi, değerlerinin ne kadar uyuştuğuna bağlı oluyor. Ortak ilgi alanları olması her zaman insanların bir arada mutlu olacağı anlamına gelmiyor. 

Swipe Night’ın bir bölümü 5 dakika sürüyor. Ekim ayı boyunca her pazar günü saat 6’da yayınlanan dizi büyük ilgi görüyor. Dizinin yayınlanmasının ardından Tinder’ın pazar günü eşleşmelerinin sayısı %26 artarken mesajların sayısı da %12 artış gösteriyor. Ayrıca kullanıcıların mesajlaşmaları daha uzun soluklu oldu. 

tinder ikon

Match CEO’su Mandy Ginsberg, dizinin Z jenerasyonunda karşılık bulduğunu ve firmanın cazibesini arttırdığını söyledi. Ayrıca diziyi hedefledikleri yaratıcı içeriklere ve özelliklere örnek gösterdi. 

Tinder, serinin devam edeceğini belli ederken Swipe Night 1. sezonunu yayın platformlarına satacağını söyledi. Ayrıca gelecek yılın başında da dünya çapında kullanıcılarının hizmetine açacak. 

Match, yılın 3. çeyreğinde beklenenden yüksek kazanç açıkladı ve hisse başına 51 sent kazandırdı. Tahminler bu rakamın 42 sentte kalacağı yönündeydi. Firma bu dönemde 541 milyon dolar ciro elde etti. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/06/tinders-interactive-video-series-swipe-night-is-going-international-next-year/
6
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
0
0
0