Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Otomobil

TOGG, Yerli Otomobilin Bataryası Hakkında Yeni Detaylar Paylaştı (Video)

Yerli Otomobilin üreticisi olacak TOGG, aracın Türkiye'de üretileceği açıklanan bataryaları hakkında açıklamalarda bulundu. TOGG, araçların 300+ ve 500+ km menzile sahip olacağını da yineledi.

TOGG, Yerli Otomobilin Bataryası Hakkında Yeni Detaylar Paylaştı (Video)

Yerli otomobili tasarlamak ve üretmek üzere Türkiye’nin en önemli şirketlerinden bazılarının oluşturduğu bir konsorsiyum olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yerli otomobilde kullanılacak olan batarya hakkında dikkat çeken detaylar paylaştı.

“TOGG, sunacağı batarya teknolojisi sayesinde kullanıcılarına birçok alanda avantaj sağlayacak.” ifadeleriyle paylaşılan videoda hem bataryanın teknik özelliklerinden bahsedildi, hem de bu özelliklerin kullanıcılara nasıl yansıtılacağı açıklandı.

TOGG’un yerli otomobilin bataryasıyla ilgili olarak paylaştığı detaylar

TOGG, Yerli Otomobilin Bataryası Hakkında Yeni Detaylar Paylaştı (Video)

  • Bataryamız, rakiplerine göre daha uzun menzil avantajı sağlayacak Lityum-iyon bataryamızda enerji ve güç yoğunluğunu optimize eden NMC (Nikel Manganez Kobalt Oksit) katodu kullanılacak. Farasis’in geliştirdiği NMC 811 kimyası nikel oranı açısından zengindir. Modüllerimizde enerji yoğunluğu yüksek kesecik (pouch) tipi hücreler kullanılacak. Alüminyum muhafazalı kompakt modüller ile yüksek yapısal dayanım sağlanacak.
  • Yüksek verimli sıvı soğutma ve yenilikçi batarya yönetim sistemi ile maksimum batarya ömrü, performans ve güvenlik Otomobillerimiz 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olacak ve 30 dakikanın altında yüzde 80’e kadar şarj edilebilecek. Modüler yapısı sayesinde enerji depolama başta olmak üzere farklı sektörlerdeki birçok uygulamada kullanılabilecek.

TOGG'un yerli otomobilin bataryasıyla ilgili olarak detayları aktardığı video

YORUMLAR

(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
H
Hüseyin Ömer Şahiner 5 yıl önce
sürekli kullanılmayan güvenirliği belirsiz yeni tip batarya kullanalım da ilk araçlarda belki patlama olur halkın ve dünyanın güveni kırılır
L
Lifeman Skyflag 5 yıl önce
Halkı ilgilendiren veriler bunlar değil. Cep telefonlarından bilirsiniz. Li-ion bataryaları az da kullansan çok ta kullansan 3 yıl sonra değiştirmek zorunda kalırsın. Ayrıca bataryalar yaşlandıkça verimi düşer. Önemli olan batarya 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl sonra % kaç verimde çalışacağıdır. Sözgelimi batarya sıfırken 500 km yol alıyorsan 3. yılda bu 100 - 150 km düşebilir. Ve tabi ki önemli olan burada yeni bataryaların fiyatı kaç lira olacağıdır. Dahası bu eski bataryalar ne olacak? Geri dönüştürülebilecek mi? Ya da doğaya zarar vermeden güvenli biçimde sonsuza dek depolanabilecek mi? Yüklüce bir miktar tutan batarya değişim maliyeti, elektikli arabaların eksi yanlarından biridir.
E
Emir akcaoglu 5 yıl önce
Alta koymaları kötü olmuş altını surtsen yada vursan tel bataryası gibi olmaz umarım (ne kadar koruma olsada delinme olabilir)