Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Uzay

İlk Türk Astronot, Bu Gece Uzaya Çıkıyor! Fırlatma Canlı Nasıl İzlenir?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İsyasyonu'na yolculuğuna bu gece başlayacak. Bu tarihi anlara canlı canlı tanık olmak için farklı alternatifler bulunuyor.

İlk Türk Astronot, Bu Gece Uzaya Çıkıyor! Fırlatma Canlı Nasıl İzlenir?
Emre Ömer Zehir Emre Ömer Zehir /

2021 yılında açıklanan Türkiye'nin Millî Uzay Programı kapsamında bir Türk astronotun uzaya gönderilmesi için çalışmalara başlanmış, bu çalışmalar sonunda Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olmasına karar verilmişti.

Gezeravcı'nın yolculuğu için artık çok az kaldı. Fırlatma, normalde 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece gerçekleştirilecekti. Ancak SpaceX'ten gelen bir açıklama, fırlatmanın bir gün ertelenerek 18 Ocak'a alındığını gösterdi. Buna göre Alper Gezeravcı, bir değişiklik olmazsa 18 Ocak Perşembeyi 19 Ocak Cumaya bağlayan gece, yani bu gece TSİ 00.49'da uzaya çıkacak.

Fırlatma Töreni nasıl izlenebilir?

Fırlatma törenini kalabalıklarla beraber izlemek isteyenler, **Ankara-Kızılay ve İstanbul-Taksim'**de kurulan dev kubbeli planetaryumlardan canlı yayınları takip edebilecekler. Fırlatma töreni ayrıca Konya Bilim Merkezi, Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezinden de toplu olarak canlı izlenebilecek.

Fırlatma ayrıca internet üzerinden ve ücretsiz bir şekilde de izlenebilecek, hatta bunun için birden fazla alternatif mevcut. SpaceX ve Axiom Space ortak yayını, fırlatmaya iki saat kala başlayacak. Bu yayınları Axion Space YouTube kanalından ve SpaceX'in X hesabından takip etmek mümkün olacak.

NASA'nın yayını ise NASA TV ve NASA+'tan yapılacak.

Evrim Ağacı'nın yayını için:

Barış Özcan'ın yayını için:

SpaceX, mürettabatın uzay giysilerini giydiği fotoğraflarını paylaştı

*Gönderiyi göremiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
A
Anonim 1 yıl önce
@ Ziyaretçi 14 saat önce Hocam inan öyle değil. 43 yaşındayım. Sadece 1999’da DSP’ye vermiştim oyumu. Sonrasında CHP hariç kimseye oy vermedim. 8 senede Beşiktaş ilçede üyelik yaptım. İnan çoğunun ülke ile ilgili hiç bir kaygısı sevgisi yok. Bak Kadıköy’de garanti diye nasıl da birbirlerine girdiler. Demiyolar ki bir bakalım halk ne ister. Garanti yer neresi HOP zembille biri iniyo tepeden. Üzülerek söylüyorum, İstanbul da Ankara’da kaybedilecek ve hatta bu sefer İzmir. Webtekno’da bir “yorgun demokrat” demişti dersin. dedi ak-girl...
O
Orbay Boran 1 yıl önce
Dünya için küçük, ülkemiz için büyük bir adım. Allah utandırmasın.
B
BARIŞ K. 1 yıl önce
Yanlış olabilirim ama; bu konu astronotluk değil ki, ücretli yapılan uzay turizmi. Yani hiçbir kaynakta vatandaşımızın uzayda astronotluk olarak ne yapılacağına dair bilgi yok çünkü.
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)