Türk Lise Öğrencisi, 2 Ay İçerisinde 3 Boyutlu Yazıcı Yaptı

49
17
12
7
0
Amasya'da bir lise öğrencisi iki ay içerisinde üç boyutlu yazıcı yaptı. Üç boyutlu yazıcının parçalarını Çin'den getirttiğini söyleyen genç, piyasa değeri 5 ila 10 bin TL arasında değişen üç boyutlu yazıcıları sadece 1.000 TL'ye mal ettiğini açıkladı.

Son birkaç yıldır hayatımızın içerisine ciddi anlamda dahil olan 3 boyutlu yazıcılar, bugün pek çok alanda kullanılıyor. Bilim insanları bu teknolojiyi kullanarak yapay organlar üretmeye çalışırken mühendislerse geliştirdikleri yeni bir ürünün prototip üretimini 3 boyutlu yazıcılar kullanarak modelliyorlar. 

Bu kez Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan lise son sınıf öğrencisi Selahattin Yeşil, Çin'den tedarik ettiği parçaları kullanarak bir üç boyutlu yazıcı yapmayı başardı. Yazıcıyı yapmak için 2 ay uğraşan Yeşil, geçirdiği üretim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

3D yazıcı

3 boyutlu yazıcı yapımında kullanılan malzemelerin Türkiye piyasasında pahalı olduğunu bu yüzden Çin'den getirttiğini belirten genç, ürünlerin Türkiye'ye 20-25 gün içerisinde geldiğini, bu makinenin hazır bir şekilde alınmasının 5 ila 10 bin TL arasında olduğunu ancak kendisinin sadece 1.000 TL'ye mal ettiğini söyledi. Yeşil'e göre yazıcısı, piyasanın önde gelen ürünlerine göre büyük farklılıklar içermiyor.

3 boyutlu yazıcı yapmayı daha önce düşünmediğini söyleyen Yeşil, kendisine bir anda ilham geldiğini ve bu ilhamın sonucunda ortaya bu üç boyutlu yazıcının çıktığını söyledi. Baskı süresinin ortalama 20-25 dakika sürdüğünü ifade eden Yeşil hem kendisi hem de arkadaşları için çeşitli ürünler bastığını ve şu an bir drone üzerinde çalıştığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşil'in annesi ise oğluna ilk başlarda kimsenin inanmadığını ancak kendisinin, çocuğuna güvendiğini söyledi. Küçük bir yerde yaşadıklarını söyleyen anne, oğullarının 3 boyutlu yazıcısını iki sefer TÜBİTAK'a gönderdiklerini ancak her ikisinde de reddedildiğini bu yüzden farklı bir girişimde bulunmadıklarını söyledi. 

Yeşil, üniversite sınavlarında başarılı olarak makine mühendisi olmak istiyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201907291039787282-2-ay-icinde-3-d-yazici-yapti-bir-anda-ilham-geliyor-yapmaya-basliyorum-yapinca-da-bunlar-ortaya/
49
17
12
7
0
Emoji İle Tepki Ver
49
17
12
7
0