Türk Telekom, Huawei ile Yaptığı 5G Testinde Dünya Rekoru Kırdı

221
100
48
26
11
Huawei ve Türk Telekom'un birlikte yürüttüğü 5G bağlantı çalışmaları, beraberinde dünya rekorunu da getirdi. Huawei ile Türk Telekom'un ortak olarak yaptığı bir testin sonucunda dünya rekoru kırıldı. Huawei Mate 20X 5G'nin kullanıldığı testlerde 2.92 Gbps hız yakalandı.

Türk Telekom ile Huawei, pek çok alanda iş birliği yaparak sundukları hizmeti iyileştirmeye çalışıyorlar. İki dev şirket arasındaki ortaklık konularından bir tanesi de 5G bağlantı teknolojisi. Şirketler güçlerini birleştirerek 5G bağlantı hizmetini tüketicilerine daha kaliteli bir şekilde sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Şimdi ise iki şirketin ortaklığı, bir dünya rekorunun kırılmasını sağladı. Türk Telekom ile Huawei'nin ortak çalışmaları, 5G ağındaki bir kullanıcıya ait hızın 2.92 Gbps olmasını sağladı. Daha önce 5G ile ilgili yapılan çalışmaların hiçbirinde böyle bir hıza ulaşılamamıştı. Bu rekor hem Türk Telekom hem de Huawei'yi 5G teknolojileri kosunda daha da heveslendirmiş gibi görünüyor.

5G

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Telekom Teknolojilerden Sorumlu Başkanı Yusuf Kıraç, iki 5G ağını birleştirdiklerini ve bu birleştirmenin sonucunda 5G hızının dünya rekorunu kırdıklarını ifade etti. Yapılan testlerde "Huawei Mate 20X 5G" kullanıldı ve bu durum, Huawei için bir ilk olduğu anlamına geliyor. Daha önce hiçbir operatör, Huawei'nin bu telefonunu kullanarak 5G bağlantı testi yapmamıştı. 

Bu testin yapılabilmesi için Huawei ve Türk Telekom, uluslararası "3GPP" standartlarına uygun bir canlı 5G ağı oluşturuldu. Oluşturulan bu ağ, "Radyo Taşıyıcı Entegrasyon Teknolojisi" aracılığıyla birleştirildi. Bu işlemin ardından da test işlemleri başlatıldı. Testlerde alınacak sonuçlar hem Huawei hem de Türk Telekom için büyük bir önem taşıyordu ve Huawei Türkiye'nin Genel Müdür Yardımcısı Simon Pei de buna değinerek alınan sonucun çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-sets-new-world-record-achieving-2-92gbps-for-single-user-5g-smartphone/
221
100
48
26
11
Emoji İle Tepki Ver
221
100
48
26
11