Türkiye'de de Hizmet Veren Airbnb, Yeni Bir Gizli Kamera Skandalı ile Gündemde

94
15
4
2
0
Son dönemlerde platformlarında yer alan pek çok mekanda gizli kamera keşfedilen Airbnb, yeni bir gizli kamera skandalı ile gündeme geldi.

2008 yılında Birleşik Devletler’in San Fransisco kentinde kurulan Airbnb, insanların seyahat ettikleri yerlerde uygun fiyatlı konaklama yerleri bulmasını, mekan sahiplerinin ise bu sayede gelir elde etmesini sağlayan bir web uygulamasıdır. 192 ülkede 33 bin şehirde hizmet vermekte olan Airbnb, kullanıcılarına 800 binin üzerinde konaklayacak mekan seçeneği sunuyor. Fakat Airbnb’nin mahremiyet konusundaki güvenilirliği tartışılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde kendilerine konaklayacak bir yer bulmak için Airbnb’ye başvuran Christian Aranda ve Alondra Salas, mekan sahibi tarafından rahat ve romantik olarak tanımlanan bir evde kalmaya karar verdiler. Çift, geceyi geçirebilecekleri rahat bir yer bulduklarını düşünseler de duman dedektörünün içine gizlenmiş bir gizli kamera olduğunu keşfettiler. Yine de geceyi odada geçiren çift, sabah olduğunda güvenlik ekiplerine durumu aktardı.

Polis ekipleri, ortada bir suç unsuru olmadığını dile getirse de insanların ‘rahat’ bir gece geçirmek için kiraladıkları odada gizli kamera bulunması Airbnb müşterilerini pek de memnun etmeyecektir. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Airbnb, gizli kameraların kurallarında açık bir şekilde yasaklandığını belirtirken, söz konusu mekanın platformlarından direkt olarak kaldırıldığını açıkladı. Airbnb, gizli kameralarla ilgili sert bir tutum sergilese de son dönemde Airbnb mekanlarında keşfedilen gizli kamera sayısında ciddi bir artış söz konusu.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/home/airbnb-hidden-camera-problem/
94
15
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
94
15
4
2
0