Türkiye’de İlk Kez Tamamen Ücretsiz Bir Oyun Geliştirme Kampı Düzenlenecek

41
3
2
2
2
Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Oyun Geliştirme Yaz Kampı, 16 yaşından büyük olan gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Etkinliğin en önemli özelliklerinden biriyse tamamen ücretsiz olması.

Video oyunlar, dünya genelinde olduğu kadar ülkemizde de büyük bir ilgi görüyor. Oyunseverler, piyasaya sürülen son oyunları yakından takip ediyorlar. Türk gençlerinin video oyunlarına olan bu ilgisi, yetkililerin de dikkatlerini çekmiş durumda. 

Bu kapsamda Bilişim Vadisi ve Dijital Türk Oyunları Platformu ortak bir çalışma yürüterek bu yıl ilk kez düzenlenecek bir kamp organizasyonu oluşturdular. Bu kampa Oyun Geliştirme Yaz Kampı adı verildi ve bu kamp süresince gençlere oyun geliştirme, oyun şirketi yönetimi ve girişimcilik gibi konularda eğitimler verilecek.

geliştirme kampı

Düzenlenecek kamp kapsamında 16 yaşını doldurmuş olan gençler için çeşitli konferanslar da düzenlenecek ve bu konferanslarda kamp çerçevesinde geliştirilmiş olan oyunların deneyimlenmesine imkan sağlanacak. Ayrıca bu kamp boyunca gençler, oyun oynamaya da doyacaklar.

Kampın belki de en etkileyici yanlarından bir tanesi, gençlerin kampta geliştirecekleri oyunları profesyonel yayıncılara sunacak olmaları. Bu imkanla birlikte gençler belki de ilerleyen dönemlerde adından sıkça söz edeceğimiz oyunların temellerini atmış olacaklar ve isimlerini dünyaya duyurma fırsatı yakalayacaklar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Okan Özbay, bu kampın pek çok alanda ilkleri barındıracağını vurguladı ve dikkat çeken şu açıklamaları yaptı: "Dijitale zaten bağımlıyız, su içmeden durabilir miyiz? Hayır. Neden internet olmadan yaşamak zorunda olsun ki çocuk? Biz Dijital Türk Oyunları Platformu olarak, arkadaşlarımızın 10 saatini makine başında geçirebilmesini hayranlıkla takip ediyoruz. Bu devirde 10 saat bunu başarmak özel bir meziyet. Şirketler olarak talep edilen bir meziyet. Tek fark bu zamanın verimli şekilde değerlendirilmesini sağlamak. 10 saat oyun oynayabilen bir arkadaşımız, yeri geldiğinde 10 saat üretim de yapabilir. Bu çok mühim bir konu.”

Oyun Geliştirme Yaz Kampı, 20 Ağustos'ta başlayacak ve 1 Eylül'e kadar devam edecek ve kampta 300'den fazla genç olacak. Kamp kapsamında yapılacak olan eğitimler çevrimiçi platformlar üzerinden de takip edilecek bu kapsamda kampa dahil olmuş olan gençlerin sayısının 2 bini aşması bekleniyor.

Kocaeli'nde düzenlenecek bu ücretsiz kampa katılım başvurusu yapmak isterseniz 15 Ağustos'a kadar zamanınız bulunuyor. Kampla ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/yasam/profesyonellerle-oyunseverleri-bulusturan-etkinlik-oyun-gelistirme-yaz-kampi-426141.html
41
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
41
3
2
2
2