Türkiye'de Ertelenen Volkswagen Fabrikasına Bir Ülke Daha Talip Oldu

83
15
5
1
0
Alman otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı fabrika yatırımını ertelemesinin ardından Bulgaristan ve Romanya, 1.3 milyar euroluk yatırıma talip olduklarını açıklamıştı. Bugün, bu iki ülkeye bir başka Balkan ülkesi Sırbistan da katıldı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’in fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçtiğini açıklaması, çok büyük bir heyecana yol açmıştı. Hatırlayacağınız üzere, Türkiye ile Bulgaristan arasında kalan Alman marka, tercihini ülkemizden yana kullanmıştı. 

Proje için fizibilite çalışmalarının başlayacağı zamanlarda Volkswagen’den gelen erteleme kararı, tam anlamıyla şok etkisi yarattı. Bunun üzerine yarışı kaybeden Bulgaristan tekrardan devreye girerek, Manisa’ya yapılacak 1.3 milyar euroluk yatırıma talip olduğunu açıkladı. Daha sonra Romanyalı yetkililer de fabrika yatırımının kendi ülkelerine yapılması yönünde çağrıda bulundu. Hatta Romanya Ticaret Bakanı Ştefan-Radu Oprea’nın Alman marka ile masaya oturduğu iddia ediliyor.

volkswagen

Bugün de Sırbistan'ın Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez, Volkswagen’i ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı. “Volkswagen’in bizim ülkemizde olması bölgeye istikrar gelmesine yardımcı olur” diyen Cadez, Sırbistan’ın fabrika yatırımı için en doğru adreslerden biri olduğunu söyledi.

Suriye’de başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın ardından  fabrika yatırımını erteleme kararı alan Volkswagen’in, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği henüz belli değil. Alman devinin önünde iki seçenek bulunuyor. Ya yoluna Türkiye ile devam edecek, ya da diğer balkan ülkelerine yönelecek ki ikinci seçeneği tercih etmesi halinde, en güçlü aday olarak Bulgaristan gösteriliyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sirbistan-da-volkswagene-talip-oldu-5394433/
83
15
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
83
15
5
1
0