Türkiye, NASA'nın Mars Kampanyasına En Fazla Katılım Gösteren 3. Ülke Oldu

78
54
11
6
4
NASA'nın başlatmış olduğu 'İsmini Mars'a Gönder' kampanyasına en fazla katılım gösteren ülkeler sıralamasında Türkiye, üçüncü sırada yer alıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2020 yılında Güneş sistemindeki en yakın komşumuz olan Mars’a yeni bir Rover uzay aracı gönderecek. Uzay meraklılarını da bu önemli görevin içine dahil etmek isteyen NASA, Send Your Name to Mars (İsmini Mars’a Gönder) adlı bir kampanya başlattı.

Kampanya dahilinde hazırlanan web sayfasını ziyaret edenler, doldurmaları gereken bazı kutucuklarla karşılaşıyorlar. Tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde dolduranlar, NASA’nın 2020’deki Mars görevi için temsili bir ‘biniş kartı’ elde ediyorlar. Bu biniş kartını görsel olarak indirebilir, çıktısını alabilir ya da internet sitenize gömebilirsiniz.

Konun haber sitelerinde duyurulması ve sosyal medyada yayılmasıyla birlikte kampanyaya dünya çapında 651 bin 658 kişi tarafından katılım sağlandı. Katılımın en yüksek olduğu ülkeler ABD ve Hindistan olurken, Türkiye, 78 bin 340 başvuru ile en fazla katılım sağlayan üçüncü ülke oldu.

78
54
11
6
4
Emoji İle Tepki Ver
78
54
11
6
4