Türkiye’nin En Büyük Hacking Yarışması 20 Ekim’de Başlıyor!

0
0
0
0
0
Türkiye’nin En Büyük Hacking Yarışması 20 Ekim’de Başlıyor!
Bu yıl Ankara’da ikincisi düzenlenecek Capture the Flag (Bayrağı Yakala) yarışması, siber güvenlik uzmanlarını bir araya getirecek.

20 Ekim 2016’da Wyndam Ankara Otel’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Capture the Flag (Bayrağı Yakala) yarışması, kamu kurum ve kuruluşlarından ve özel sektörden siber güvenlik uzmanlarını bir araya getirecek. Yarışma, Türkiye’de siber güvenlik alanında yapılmış en kapsamlı yarışmalardan bir tanesi olacak.

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM)’nin yatırımda bulunduğu etkinlikte siber güvenlik uzmanları, kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmaya çalışarak büyük ödülü kazanmaya çalışacaklar. Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek. 

Yarışmacıların ücretsiz olarak katılacağı etkinlikte takımlar, yanlarında kendileri dışında bağımsız ekiplerden de yardım alabilecekler. Son başvuru tarihinin 19 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 13.30 olduğu etkinlikte uyulması gereken kurallardan bazıları şunlar:

  • Bir takımdaki üye sayısı en az 3 ve en fazla 4 kişi olacaktır.
  • Yarışmacıların, yarışma tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Her katılımcı kendi bilgisayar ve yazılımlarını yarışma ortamına getirmek durumundadır.
  • Yarışma içerisinde herhangi bir şekilde bruteforce yapılması veya sisteme DoS/DDoS saldırısı gerçekleştirilmesi yasaktır, yapanlar diskalifiye edilecektir.

Yarışmayla ilgili tüm detaylara şuradaki resmi web sayfadan ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0