Twitter, Adını Elon Musk Yapan Tüm Hesapları Kilitledi

17
3
1
1
0
Sahte hesaplarla kullanıcıları dolandıran kişileri platformdan uzak tutmak isteyen Twitter, adını Elon Musk yapan tüm kullanıcıların hesaplarını kilitliyor.

Twitter’ın geniş kullanıcı kitlesinden faydalanmak isteyen dolandırıcılar, Elon Musk gibi Twitter’ı aktif olarak kullanan iş adamlarının profillerini kullanıcı adları ve profil resimleri ile taklit ederek kullanıcıları kripto para konusunda dolandırmayı hedefliyor. Son aylarda bu tip olayların ciddi bir şekilde artış göstermesi, Twitter’ı katı çözümler uygulamaya itti.

Artık Twitter’da onaylanmamış (mavi tik almamış), telefon numarası ya da e-posta adresi kayıtlı olmayan bir hesaba sahipseniz, kullanıcı adınızı ‘Elon Musk’ olarak değiştirdiğiniz anda profiliniz kilitleniyor. Sizi direkt olarak bir CAPTCHA testine yönlendiren Twitter, telefon numarası ile kimliğinizi doğrulamanızı istiyor.

Twitter’ın bu katı uygulama ile amacı, kopya Elon Musk hesapları ile kullanıcıları kandıran kimliği belirsiz dolandırıcıları platformdan uzak tutmak. Zira telefon numaranızı/e-posta adresinizi doğruladıysanız ya da onaylı bir Twitter profiline sahipseniz adınız Elon Musk olarak kalmaya devam edebiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Twitter, ‘’Kamusal sohbete hizmet etme sözümüzün bir parçası olarak hizmetimizdeki spam ya kötü amaçlı davranışlarla mücadele etmeye devam ediyoruz.’’ dedi. Eğer onaylanmamış bir Twitter hesabınız varsa adınızı Elon Musk olarak değiştirerek Twitter’ın uygulamasını test edebilirsiniz. Fakat hesabınız kilitledikten sonra bir telefon numarası ile doğrulamanız gerekeceğini unutmayın.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/24/17610348/twitter-elon-musk-display-name-change-lock-account-crypto-scams
17
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
1
1
0