Elon Musk - Twitter Davasının 'Manidar' Mahkeme Tarihi Belli Oldu

7
0
0
0
0
Elon Musk'ın Twitter'ı önce satın almak için uğraşması sonra da bu satın alma işleminden vazgeçmesi tüm dünyanın konuştuğu bir olay haline geldi. Twitter ise karşılaştığı bu durum karşısında Musk'a geçtiğimiz günlerde dava açmıştı. Bugün tarafların ön duruşması gerçekleştirildi.

Elon Musk, bir süre önce uzun uğraşlar sonucu Twitter’ı almaya oldukça yakındı. Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifinin kabul edilmesinin ardından ise Twitter ve Musk’ın bot hesaplar başta olmak üzere yaşadığı anlaşmazlıklar tüm dünyanın gündemine oturdu. Tabii bu bitmeyen anlaşmazlıkların bir sonucu olması oldukça beklenen bir durumdu ve sonuç olarak Musk, Twitter’ı almaktan vazgeçtiğini açıkladı. 

Twitter’ın olayı mahkemeye taşıması üzerine gözler bir kez daha Musk’a ve platformun yönetimine çevrildi. Hepimizin yakından takip ettiği bu süreçte pek çok gelişme yaşanmıştı. Bunların başında Musk’ın karşı dava açacağı gibi durumlar da yaşandı. Bugün ise tüm bu olayların ardından, Twitter ve Elon Musk’ın karşı karşıya geleceği davanın tarihi belli oldu. 

Twitter – Musk davası ekim ayında görülecek 

Biraz önce de kısaca özetini geçtiğimiz gibi; Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinde olduğu gibi satın alımdan vazgeçmesi de oldukça olaylı oldu. Her ne kadar uzmanlar bu davada Twitter’ın daha avantajlı olduğunu düşünüyor olsa da Musk bu konuda uzmanlarla aynı görüşte değil. Hatta Musk, Twitter’ın bot hesaplar konusunda da mahkemeye belgeler sunması gerekeceğini ve kendisine verilmeyen belgelerin halka açık hale geleceğini savunduğu paylaşımlar yapmıştı. 

Yaşanan olaylar sonrası Twitter ve Elon Musk oldukça yüksek meblağlarda değer kayıpları yaşamıştı. Tüm bu olaylara bakıldığında da Twitter ve Musk’ın dava sürecinden önce bir anlaşmaya gidebileceği düşünülüyor. Üstelik yargıç tarafından ekim ayında mahkemenin başlamasına karar verilmesi de oldukça manidar çünkü Musk ve Twitter arasındaki anlaşma ekim ayında yürürlüğe girecekti. Belki de yargıç süreci biraz daha uzun tutarak taraflara kendi aralarında anlaşmaya bağlamaları için süre tanımış olabilir. Ancak yapılan açıklamalar sonrası bu ne kadar mümkün olur bilinmez.  

Peki sizce ekim ayındaki mahkemeye kadar herhangi bir anlaşma sağlanabilir mi? Bu konuda tarafların tutumları ne olur? İlerleyen günlerde yaşanacak olan gelişmelerle ilgili sizleri yine bilgilendiriyor olacağız. Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın. 

7
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
0
0
0
0