Uber Sürücüleri, Temizlik Politikası İle Yolcuları Dolandırıyor

30
8
4
3
1
Uber'in yolcuların araç içinde kusması veya başka bir türlü zarar vermesi durumunda izlediği politika, ABD'de bazı sürücüler tarafından suistimal edildi.

Uber'in ülkemizde de uyguladığı bir sürücü ve araç koruma politikası bulunmakta. ABD'de ise bu politikaya göre araç içerisini kirleten yolculara 80 ila 150 dolar arasında bir temizlik ücreti fatura edilmektedir. Miami'de birçok yolcu, bindikleri Uber aracı içerisinde kusmamalarına rağmen kendilerinden temizlik ücreti alındığını belirtti.

Ülkemizde uygulanan kurallar çerçevesinde kirletilen bölgenin fotoğrafının çekilmesi gerekmekte ve temizlik faturasının şirkete iletilmesi gerekmekte. Bu işlemler uygulandıktan sonra fatura ücreti yolcuya yansıtılmaktadır ancak Miami'de bazı karışıklıklar yaşanmış gibi görünüyor. ABD'li yolcu William Kennedy, Uber'in kendisine bir gecede iki kez temizlik ücreti ödettiğini belirtti.

Yolcu William Kennedy yanlışlıkla alınan temizlik ücretine, bir dizi e-posta ile itiraz ettikten sonra parasını geri alabildiğini ifade etti. Ayrıca birçok kişinin de aynı şekilde mağdur olduğu ve paralarını uzun uğraşlar sonrası alabildiği belirtildi. Yakın zamanda Uber'in, yaşanan yanlışlıkları düzeltmek için harekete geçmesi bekleniyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/ubers-vomit-fraud-sounds-worse-than-surge-pricing-1827797566
30
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
30
8
4
3
1