Uber, Taksicilere Günlük Ödeme Yapacağını Açıkladı

39
13
9
9
4
ABD merkezli araç paylaşım uygulaması Uber, ülkemizdeki faaliyetlerini Mayıs 2019’dan bu yana sarı ve turkuaz taksiler üzerinden sürdürüyordu. Firmadan gelen açıklamaya göre taksiciler, kredi kartı ile yapılan ödemelerin ücretlerini artık günlük olarak alacak.

ABD’li Uber, uzun süre ülkemizdeki taksiciler ile sorunlar yaşadıktan sonra kendi araçlarını kullanmaktan vazgeçti ve faaliyetlerini sarı ve turkuaz taksiler ile devam ettirmeye karar verdi. Finans teknolojileri girişimi Papara ile iş birliğine giden firma, iş birliğini duyurmak için yaptığı açıklamada, taksi sürücülerinin kredi kartı ile ödenen ücretleri günlük olarak teslim alacağını duyurdu. 

Uber, daha önce 8+1 araçlarla verdiği XL hizmetini durdurmuştu. Firma, BDDK lisansı ile faaliyet gösteren Papara üzerinden taksicilerin ödemelerinin günlük olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak.

uber taksi

Uber, taksi sürücülerinin Papara kartlarına gelen parayı isterlerse Papara kart aracılığıyla harcayabileceklerini, isterlerse de nakit olarak çekebileceklerini söylüyor. Böylece taksiciler de nakit sorunu yaşamamış olacaklar.

Uber, kendi platformu üzerinden hizmet veren taksicilerin sigorta ödemelerini gerçekleştiriyor. Dünya çapında davalarla boğuşan firma ülkemizde de taksiciler ile yaşadığı zorluklarla anılıyordu. Şirketin o dönem ülkemizdeki kullanıcı sayısı 4 milyon olarak açıklanmıştı. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/sari-taksilere-odemeyi-gununde-yapacak-2523279-ekonomi
39
13
9
9
4
Emoji İle Tepki Ver
39
13
9
9
4