Uber Yolcu ve Şoförlerine ilk Günden 96 Bin TL Ceza Kesildi!

132
7
2
2
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Uber bitti.' sözlerinin ardından denetimlerini arttıran trafik ekipleri, adeta Uber avına çıktı. Bazı kullanıcılar Uber kullandıklarını gizlemeye çalışsalar da yakayı ele vermekten kurtulamadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ''Bir de Uber mi nedir, bu konuda sayın vali bütün yetki sizde, İçişleri Bakanı talimatı verdi, bunların üzerine trafik gidecek gereğini yapacak, biz taksicilerimizin taksilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız. O iş bitti. Artık böyle bir şey yok!'' sözlerinin ardından harekete geçen emniyet güçleri, yasa dışı olarak hizmet veren Uber şoförlerini ve bu hizmeti kullanan kişilere ceza yağdırmaya başladı.

Polis’in Uber avı sırasında ilginç olaylar da yaşanmıyor değil. Geçtiğimiz günlerde trafik polisleri Uber olduğundan şüphe ettikleri bir aracı durdurarak kontrolde bulundu. Arkada oturan yolcuya Uber kullanıcısı olup olmadığını soran polisler olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine polisler, ‘’O halde şoförü tanıyorsunuzdur.’’ diyerek şoförün adını sordu. Fakat yolcunun söylediği isimle şoförün ismi farklı olunca yakayı ele vermiş oldular. Uber şoförü her ne kadar işi bırakacağını söylese de cezadan kurtulamadı.

Uber’e Hizmet Edene ve Kullanana 96 Bin TL Ceza

Uber’in yasaklanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Sivil Trafik Ekipler Amirliği'ne bağlı ekipler, Uber araçlarına dair denetimlerini sıklaştırdı. Uber’e hizmet verdiği tespit edilen araçlarda hem şoförler hem de yolcular ciddi cezalarla karşılaştı. Sürücülerin ehliyeti ve ruhsatlarını, kullanıcıların ise kimliklerini alan ekipler, tespit tutanağının doldurulmasının ardından sürücü ve yolculara cezayı kesti.

Uber’in yasaklanmasının ardından şu ana kadar yapılan denetimlerde Uber’e hizmet verdiği tespit edilen toplam 26 araç ve 3 motosiklete, ‘İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak.’ suçundan toplamda 87 bin 174 TL ceza kesildi. Bu araçlarda bulunan toplam 29 yolcuya ise, ‘Ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak.’ suçundan toplam 9 bin 686 TL para cezası kesildi.

Kaynak : https://www.dha.com.tr/istanbul/istanbulda-uber-ve-scotty-denetimi/haber-1583032
132
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
132
7
2
2
0