Ürdün, İnsanlarda Şiddeti Tetiklediği Gerekçesiyle PUBG'yi Yasakladı

58
5
2
2
0
Son yıllarda oyunlarla ilgili birçok farklı konuda tartışma yapılıyor. Oyunlar üzerinde yapılan bu tartışmaların önemli bir kısmı ise şiddet ve insanları şiddete yönlendirme hakkında. Devletler de bunlara karşı bazı önlemler almak istiyor. Bu önlemin alındığı son ülke ise Ürdün.

Günümüzde bilgisayar oyunlarıyla ilgili türlü türlü tartışmalar meydana geliyor. Çeşitli ülkelerde insanlar, bilgisayar oyunlarının çocukları ve gençleri şiddette teşvik ettiğini düşünüyorlar. Oyunlarla çok fazla vakit geçirmek yani oyun bağımlılığı da artık Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bir hastalık olarak kabul edildiği için bu tartışmalar azalacak gibi değil.

Popüler Battle Royale oyunu PlayerUnknown’s Battlegrouds (PUBG), Ürdün’ün Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu tarafından farklı 6 oyunla birlikte yasaklandı. Fornite’ın da PUBG ile aynı kaderi paylaşacağı düşünülüyor. Battle Royale oyunlarının engellediği diğer örnekleri gibi burada da asıl endişe, meydana getirilen negatif etkiydi.

Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu’na göre yapılan bir çalışma, bu oyunun tüm yaş grupları için tehlikeli olduğunu gösterdi. Komisyonun yöneticilerinden biri, vatandaşlardan gelen şikâyetlere göre hareket ettiğini ifade etti.

PUBG, daha önce Irak’ta da yasaklanmış, Çin’de ise hiç kimsenin ölmediği daha “hafif” bir sürümüyle değiştirilmişti. Nepal’de ise oyun, geçici olarak engellenmiş ancak temyiz mahkemesi bu engellemeyi kaldırmıştı.

Siz oyunların yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyunlar gerçekten insanları şiddette teşvik ediyor mu? Ülkelerin, oyunları yasaklaması gerekli bir önlem mi yoksa aşırı bir tepki mi?

Kaynak : https://www.pcgamer.com/pubg-has-been-banned-in-jordan-with-fortnite-expected-to-follow/
58
5
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
58
5
2
2
0