Uzaylılar Gerçekte Nasıl Görünüyor?

7
5
2
1
0
Hollywood filmlerinde uzaylıları sürekli iki gözlü ve burnu olmayan yaratıklar olarak görüyoruz. Peki uzaylılar gerçekte nasıllar?

İlk olarak çizgi dizilerde tanıştığımız ve gerçek olup olmadıklarını düşünürken büyüdüğümüz, ardından bilim kurgu hatta korku filmlerinde karşımıza çıkan; bazen korkunç bazen istilacı bazen de insanlara yardım etmek için dünyaya gelen varlıklar; uzaylılar.

Bunların hepsini yapıyorlar ama hepsi sadece bir Hollywood kurgusundan ibaret. Uzaylıları gerçekte görmememize ve bilmememize rağmen bugün hepimiz filmlerden kalan algıyla "bana bir uzaylı çiz" dediklerinde, üç köşeli kenarları kavisli bir oval, yine çapraz bir şekilde yapılan ovalimsi gözler ve küçük bir ağız çizebiliriz.

Ancak gerçekten çocukken belki de rüyalarımıza giren, ilerde dünyayı istila edeceklerini ya da barış için dünyaya geleceklerini düşündüğümüz; belki de dünyaya geldiklerinden haberimizin olmadığı ya da az bir ihtimal düşünsek de gerçekten var olmayan uzaylılar nasıl görünüyor?

Ünlü biyologların araştırmalarına göre uzaylılar gerçekten Hollywood filmlerindeki gibi görünmüyor. Yapılan bir açıklamaya göre tıpkı dünyadaki varlıklar gibi birbirinden farklı görünen uzaylılar; ahtapot, köpekbalığı, maymun ve diğer 27 canlıyla aynı kökenden geliyor ve o canlılardan daha evrim geçirmiş ve gelişmiş bir görünüme sahipler. Bu tanıma en yakın kurgu karakter ise Doctor Who dizisinde yapılmış.

Yaklaşık 542 milyon yıl ya da daha uzun bir süre önce ortaya çıkan ilk hayvana da benzedikleri iddiaları varken, bazı araştırmacılar ısrarla bu durumu kabul etmiyor ve uzaylıların -eğer varsa- insanlar gibi iki ayağı, iki kolu, iki gözü, bir burnu ve bir ağzı olan varlıklar olduğunu belirtiyorlar.

7
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
5
2
1
0