Uzmanlar, 50 Yıldır Kayıp Olan Apollo 10 Ay Modülünü Bulduklarına İnanıyor

17
5
4
2
2
Apollo programındaki astronotlar ve uzmanlar, yıllarca ay modülünü aradılar. Buldukları dört metrelik cismin aradıkları şey olduğunu düşünüyorlar ve şimdi yapılması gereken tek şey uzman birinin oraya gidip onu alması.

Snoopy adlı Ay modülü, Apollo 11 için iniş hazırlığı niteliğinde gerçekleştirilen Apollo 10 görevi sırasında yörüngeye bırakılmıştı. Apollo 10 ekibi, onu bir daha asla göremeyeceklerini düşünüyorlardı. Bu Ay modülü, Ay'a gerçekleştirilen inişin günümüze kadar ulaşma ihtimali olan en büyük kalıntılarından biri. Gökbilimciler, Ay yüzeyine yaklaşık 50.000 fit yükseklikte yörüngede bulunan Ay modülünü şimdi geri almanın yollarını arıyorlar.

1969'da gerçekleştirilen görevdeki ekibin bir parçası olan Tom Stafford, görev sırasında onun nereye gittiği hakkında en ufak bir fikirlerinin dahi olmadığını söyledi.

Snoopy isimli Ay modülünün sonsuza dek kaybedildiğinin düşünülmesine rağmen arama, dünyada pek çok insanı heyecanlandırdı. Ve gökbilimciler, adeta kozmik bir samanlıkta küçük bir iğneye benzeyen Ay modülünü bir gün bulabileceklerine inanıyorlardı.

Şimdiyse uzmanlar, bahsi geçen Ay modülünü bulmuş olabileceklerini düşünüyorl İhtiyaç duydukları tek şey, onu gidip alabilecek uzmanlığa sahip biri.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-6965985/Astronomers-believe-spotted-module-moon-want-back.html
17
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
5
4
2
2