Valve, Oyun Sırasında Beyin Dalgalarımızı Okumayı Planlıyor

25
13
4
3
0
Oyun dünyası yakın gelecekte çok büyük bir değişime uğrayacak ve bu yeni oyun dünyasının baş rollerinden bir tanesi de Valve olacak.

Valve Software’in Principal Experimental Psychologist’i (Deneysel Psikoloji Başkanı), bu sene Game Developers Conference’da (Oyun Geliştiricileri Konferansı), gelecekteki oyun vizyonuna dair bir sunum yaptı. Yaptığı sunumda da Valve’in bir gün oynadığınız oyunun ortasında beyin aktiviteleriniz üzerine çalışma yapabileceğini açıkladı.

Mike Ambinder, bir oyuncunun ortalama bir konuşma sırasındaki kontrolör kullanımıyla bir kıyaslama yaptı. Aminder konuşmasında, bir insanla konuşulduğunda kelimelerin ve mimiklerin etkisinin kontrolörün tuşlarına basmakla eş değer bir etki yarattığını söyledi

Bir oyuncunun 20 ile 100 arasında klavye ve fare kombinasyonunu hatırlayabildiğini söyleyen Ambinder, bir sinapsın parmağa ulaşma süresinin ortalama olarak 100 milisaniye olduğunu dile getiriyor ve bunun 20-30 milisaniye kadar azaltılabilirse ne olacağını soruyor.

Şu an kullanılan donanımlar, eğer ki para bir limit oluşturmasaydı, oyun geliştiricilerin sinaptik tepkilerden galvanik deri tepkisine kadar her şeyi takip edebilmesine izin veriyor. Peki bu kadar fazla veri, oyun geliştiricilerin ne işine yarayacak? Ambinder, “Ne tür ödüllerin hoşunuza gideceğini, ne tür ödüllerin hoşunuza gitmeyeceğini anlayabiliriz” diyor. Yani bu veriler “loot box” sistemlerinde kullanılabilir.

Diğer yandan bu sistem farklı şeyler için de kullanılabilir. Mesela bu seviyedeki bir bağlantısallık sistemi görme ve duyma engelli insanların, oyunları yepyeni bir biçimde algılamasını sağlayabilir.

Ambinder yeni sistemin gücüyle ilgili olarak ayrıca şunları da söylüyor: “Predator gibi kızılötesi şekilde görmenizi sağlayabilir miyiz? Bir duyu ekleyebilir miyiz? Dokunma hissinizi geliştirebilir miyiz? Daha önce tatmadığını ve koklamadığınız şeyleri koklattırabilir ve tattırabilir miyiz? Farklı görevler için beyninizdeki belli alanları canlandırabilir miyiz?”

Şu an için bu teknoloji pek de mümkün değil çünkü bu tarz bir bağlantısallık, oyuncuların giyeceği oldukça gelişmiş bir “headset” gerektiriyor.

Kaynak : https://arstechnica.com/gaming/2019/03/valve-software-dreams-of-analyzing-your-brainwaves-to-tailor-in-game-rewards/
25
13
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
25
13
4
3
0