Virgin Galactic, Halka Açık İlk Uzay Turizmi Şirketi Olmaya Hazırlanıyor

7
3
2
1
0
İngiliz milyarder Richard Branson tarafından 2004 yılında kurulan Virgin Galactic, uzay turizmine başlamak için adeta gün sayıyor. Bu hayali gerçekleştirmek için tüm imkanlarını seferber eden firma, pazartesi günü halka açık ilk uzay turizmi şirketi olacak.

Kurulduğu tarihten bu yana uzay araştırmalarına 1 milyar dolardan fazla para harcayan Virgin Galactic, pazartesi günü sosyal sermaye şirketi Social Capital Hedosophia’nın kontrolünde halka açılacak.

New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan (NYSE) onayı alan şirket, kamusal alanda faaliyet gösteren ilk uzay turizmi şirketi olacak. Social Capital Hedosophia’nın sahibi Chamath Palihapitiya, halka arz sonucunda Virgin Galactic’e 800 milyon dolarlık bir yatırım geleceğini açıklamıştı.

uzay

Virgin Galactic, tıpkı Elon Musk’ın uzay şirketi Space Exploration Technologies ya da bilinen ismiyle SpaceX gibi uzay turizmini gerçekleştirmeye odaklanan bir şirket; ancak SpaceX, ay ve gezegenler arası seyahat için yeni teknolojiler geliştirilmesine ve uydu üzerinden internet bağlantısı gibi ticari uygulamalara daha fazla yatırım yapıyor. Benzer şekilde Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin de, insanları uzaya göndermenin hesaplarını yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’li spor giyim markası Under Armour ile tasarladıkları uzay kıyafetlerini görücüye çıkaran Virgin Galactic, 2020 yılında uzay turizmini başlatmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez yörüngeye ulaşmayı başaran VSS Unity uzay aracı, toplamda 6 yolcuya ev sahipliği yapacak şekilde tasarlandı. Bu eşi benzeri olmayan deneyimin bedeli ise tam 250.000 dolar. Buna rağmen şirket, uzaya çıkmak için kuyrukta bekleyen 600’den fazla müşterinin olduğunu söylüyor. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/24/virgin-galactic-becomes-the-first-public-space-tourism-company-on-monday/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0