Jeff Bezos'a Meydan Okuyan Virgin Galactic'in Patronu Bugün Uzaya Çıkıyor

31
4
4
1
0
Uzaya giden milyarderler listesinde yer alma yarışında Jeff Bezos'a meydan okuyan Virgin Galactic'in patronu Richard Branson, bugün gerçekleştirilecek bir test uçuşu ile uzaya çıkıyor.

Uzay yarışı günümüzde bambaşka bir hale bürünmüş durumda. Artık yalnızca bilimsel araştırmalar için uzaya giden astronotları ya da gelişmiş gezegen kaşiflerini değil, milyarderlerin uzay yolculuklarını da konuşuyoruz. 

Büyük 'uzay turizmi' projeleri için gelecekteki müşterilerini cesaretlendirmek istercesine, uzay şirketlerinin sahipleri bir bir uzaya gidecekleri tarihleri açıklıyorlar. Bu yarışta önde olmak isteyen isimlerden biri olan Jeff Bezos ise yakın zamanda kendine iddialı bir rakip buldu; Virgin Galactic'in sahibi Richard Branson. Branson, Blue Origin'in 20 Temmuz'daki yolculuğundan önce uzaya çıkmak için Bezos'a meydan okumuştu ve o uçuş bugün gerçekleştirilecek.

Uçuş uzun yıllardır planlanıyordu:

Virgin Galactic Unity

Aslında Branson uzaya çıkmaya yeni niyetlenmiş biri değil. Geçtiğimiz yıllarda da sık sık uzaya gitmeyi planlayan ancak ertelenmeler sebebiyle uçuşu gerçekleştiremeyen Branson, kendi şirketi olan Virgin Galactic'in 'uzay uçağı' Unity ile hayalini nihayet gerçekleştirebilecek.

Branson'a uçuşta deneyimli bir ekip eşlik edecek. Pilot koltuğunda David Mackay ve Michael Masucci oturacakken onlara eski bir NASA mühendisi olan Beth Moses eşlik edecek. Ayrıca Branson'ın yol arkadaşları arasında Virgin Galactic'in yönetim kadrosundan da Colin Bennett ve Sirisha Bandla yer alacak.

Uçuşta Unity'ye başlangıçta 'Eve' isimli ikili bir uçak sistemi eşlik edecek. Bu ikili uçak Unity'yi belirli bir yüksekliğe getirdikten sonra ayrılacak ve Unity yoluna tek başına devam edecek. Ardından yaklaşık olarak 100 kilometrelik bir yüksekliğe ulaşıldıktan sonra görev tamamlanmış olacak vee gezegene dönüş başlayacak.

Virgin Galactic'in bu uçuştan sonra 2021 yılı içerisinde iki test uçuşu daha gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu uçuşlar da başarıyla tamamlandıktan sonra ise artık biletini çoktan ayırtmış olan uzay turistleri 2022 itibarıyla Unity ile uzaya çıkmaya başlayacak.

Kaynak : https://phys.org/news/2021-07-richard-branson-rocket-space.html
31
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
4
4
1
0