Volvo, 2025 Senesine Kadar Her Yıl Elektrikli Otomobil Üretecek

16
3
1
0
0
Volvo bugün tamamen elektrikli SUV'u Volvo XC40'ı tanıtacak. Volvo Cars'ın CEO'su Anders Gustafsson, bunun yalnızca bir başlangıç olduğunu ve 2025 yılına kadar her yıl yeni bir elektrikli otomobil piyasaya süreceklerini belirtti.

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo, genellikle güvenilirliği ile ön plana çıkan otomobiller üretmesiyle biliniyor. Bu akşam tanıtılacak Volvo XC40 ile tamamen elektrikli SUV alanında kendini gösterecek olan şirketin CEO'su Anders Gustafsson'un bahsettiklerine göre bu araç, şirketin elektrikli otomotiv girişiminde yalnızca bir başlangıç.

Anders Gustafsson, geçtiğimiz çarşamba günü Los Angeles'ta düzenlenen bir etkinlikte Roadshow ile yaptığı röportajda elektrikli araçlarla ilgili büyük planları olduklarından bahsetti. Gustafsson, "2025 yılına kadar her sene bir adet elektrikli otomobil üreteceğiz" diyerek şirketin elektrikli otomobil üretiminde ciddi emek harcayacağını belirtti.

Yeni otomobil platformlarıyla birlikte daha gelişmiş elektrikli araçlar üretilecek

Volvo Elektrikli Otomobil

Volvo, yeni otomobil platformları üzerinde de çalışıyor. Şirketin bir sonraki platformu olacak Scalable Product Architecture 2 (SMA2), 2021 yılında tanıtılması beklenen ileri nesil Volvo XC90 SUV ile birlikte gelecek. Gustafsson, bu aracın da tamamen elektrikli bir şekilde piyasaya sürüleceğini belirtti.

Şirket, gelecekteki elektrikli otomobil üretimi için kolları sıvamış durumda. Şirketin kendi markası olan ve performans odaklı otomobiller üreten Polestar markasında da bazı mühendislik adımları atılmış durumda. Şirketin en geç 2022 yılında piyasaya sürmesi beklenen elektrikli SUV'u Polestar 3 de az önce bahsettiğimiz SMA2 platformunu kullanacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/new-volvo-electric-vehicles-2025/
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0