4
1
0
0
0

Resmi geliştirici tarafından yayınlanmayan, çevrimiçi mağazalarda bulunmayan ve bu sebeple de güvenlik ve gizlilik koşullarına takılmayan pek çok uygulama var. Sağladıkları fayda ya da sunduğu özellikler sebebiyle tercih ettiğimiz bu uygulamalar, bazen tahmin ettiğimizden de fazla zararlı olabiliyor.

Her ne kadar son dönemlerde resmi uygulaması da türlü gizlilik ve güvenlik problemleri ile anılmaya başlamış olsa da, WhatsApp hala en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Dönem dönem yeni güncellemeler ile ufak yenilikler getirse de WhatsApp son dönemde 'yeni özellik' yönüyle rakiplerinin gerisinde kaldı ve bu da kullanıcıları alternatif arayışlarına yönlendiriyor. Ben ille de WhatsApp isterim diyenler ise çareyi WhatsApp Plus gibi üçüncü parti uygulamalarda buluyor.

Peki neden WhatsApp Plus tercih ediliyor, neden edilmemeli?

WhatsApp Plus uygulama incelemesi

WhatsApp Plus, kullanıcılara farklı temalar, şifreleme özelliği ve farklı fontlar gibi seçenekler sunuyor. Daha özelleştirilmiş bir mesajlaşma uygulaması isteyenler de bu sebeple WhatsApp Plus'a yöneliyor. Ancak ne yazık ki sunulan iyi özellikler, zararlarının yanında oldukça önemsiz görünüyor diyebiliriz.

Bu türden tüm uygulamalar gibi WhatsApp Plus da mağazalardan değil APK olarak indirilip kurulabiliyor. Bu da bu uygulamaların Google'ın gizlilik ve güvenlik kriterlerinden muaf olduğu anlamına geliyor. Yani uygulamaların geliştiricileri kolayca telefonlarınıza zararlı yazılımlar kurabilir, her türlü bilginize, mesajlarınıza, verilerinize ulaşabilir ve bunları diledikleri gibi kullanabilirler. Tam da bu yüzden bu türden uygulamalardan uzak durmak en iyi seçenek gibi görünüyor.

WhatsApp Plus'ın tüm 'şeytan' özelliklerine göz atmak için dilerseniz sizin için uygulamayı incelediğimiz videomuza göz atabilirsiniz.

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0