Willem Dafoe ve Robert Pattinson’ın Rol Aldığı The Lighthouse’dan Fragman Geldi

4
2
1
0
0
Willem Dafoe, yeni Batman rolünü alan Robert Pattinson ve The Witch filminin yönetmeni Robert Eggers, The Lighthouse filminde bir araya geldi. Filmin ilk fragmanı yayınlandı.

The Witch filmiyle tanınan yönetmen Robert Eggers, yeni filmi The Lighthouse ile yine insanları germeyi amaçlıyor. Siyah beyaz çekilen filmde başrolleri Willem Defoe ve Robert Pattinson paylaşıyor. 

İki aktör, uzak bir adadaki bir deniz fenerinin saçı sakalı bol bekçilerini oynuyorlar. Başta her şey yolunda gitse de olaylar çok hızlı bir şekilde karmaşıklaşıyor. Filmin fragmanı da oldukça ürkütücü ve tüyler ürpertici. 

Eggers, fragmanda insanı bir kutuya hapsedilmiş gibi hissettiren garip bir en boy oranı olan 1.19:1 ölçüsü kullanıyor. Bu oran, çekilen ilk filmler ile benzerlik gösteriyor. Görüntüyü sıkıştırınca ortaya oldukça rahatsız edici ve klostrofobik bir hava çıkıyor. 

Eggers, filmi 35 mm negatif filmlerle çektiğini ve filmin, eski filmlere benzemediğini ama onlara referans verdiğini söyledi. Ayrıca Eggers o dönemin konuşmalarına dair bolca çalışma yaptıklarını ve dönemin dilini, aksanlarını analiz ettiklerini söyledi. Willem Dafoe, Maine çiftçilerinin; Patterson ise dönemin denizcilerinin aksanıyla konuşuyor. 

the-lighthouse-filmi

The Lighthouse, uzak bir adada, 1890’ların New England’ında geçen hipnotik ve halüsinatif bir hikaye olarak adlandırılıyor. 

The Lighthouse filmi, Cannes’da gösterildi ve önümüzdeki ay da TIFF’de yer alacak. ABD’de 18 Ekim’de vizyona girecek olan filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği ise tam olarak bilinmiyor.

Kaynak : https://www.slashfilm.com/the-lighthouse-trailer/
4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0