Windows 10'da Dosya ve Klasör İsimlerinde Nasıl Emoji Kullanılır?

24
9
3
3
1
Vaktini daha çok bilgisayar ve telefonlarla geçiren insanlar olarak emojilerin hayatın bir parçası haline geldiğini kabullenmemiz gerek. Şimdiden hem kullanıcılardan hem de teknoloji şirketlerinden bu kadar destek gören emojiler, belki de ileride çok daha yaygın bir kullanıma sahip olur.

Microsoft, artan emoji kullanımını benimsemek için daha önce bir adım atmıştı ve yeni çıkan Windows 10 sürümlerine emoji desteği eklemişti. Basit bir klavye kısayoluyla açabileceğiniz emoji kısmı sayesinde istediğiniz yerde emoji kullanabileceksiniz. Dahası, Windows 10 özellik güncelleştirmeleri yeni emojiler de sunuyor. Bu ifadeleri konuşmalarda ya da e-postalarınızda kullanmanın yanı sıra dosya ve klasörlerinizde de kullanabiliyorsunuz.

Unicode desteği sayesinde artık alışveriş listeniz için bir alışveriş sepeti emojisi, çektiğiniz fotoğraf dosyanız için bir fotoğraf makinesi emojisi koyabileceksiniz.

Öncelikle bir dosya ya da klasör adında emoji kullanmak için tek yapmanız gereken isim oluştururken 'Windows' ve '.' tuşlarına basmak. Bu sayede karşınıza çıkacak emoji listesinden istediğinizi dosya adında kullanabileceksiniz.

Dokunmatik bir cihazda ise dokunmatik klavyeyi kullanıyorsanız klavyede emojiler için ayrılmış bir düğme var. Ayrıca bahsettiğimiz kısayol ile emojilere ulaşamadığınızda, ekran klavyesi aracılığıyla emoji listesine erişebilirsiniz. Ancak emojileri kullanırken dikkat etmeniz gereken noktalar da var. Örneğin emojili ismi olan dosyalarınızı başka bir platforma aktarırken uyumluluk sorunları yaşayabilirsiniz. Özellikle de bu platform Windows XP gibi daha eski bir işletim sistemine sahipse büyük sorunlar çıkabilir.

Şimdilik emojiler bizimle kalacak gibi görünüyor. Bu yüzden gelecek Windows 10 özellik güncelleştirmelerinde emojilere ayrıca göz atmakta fayda var.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/how-to-use-emoji-in-windows-10-file-names-and-folders-525629.shtml#sgal_1
24
9
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
9
3
3
1