Microsoft Bildiğimiz Gibi: Son Windows 10 Güncellemesi, İnternet Bağlantılarını Engelliyor

40
7
4
4
2
Microsoft'un yüksek CPU kullanımını çözmek için yayınladığı düzeltme güncellemesi yeni sorunlar ortaya çıkarmaya devam ediyor. Kullanıcıların hafta sonu boyunca paylaştığı geri bildirimlere göre son güncelleme, bilgisayarların internete bağlanamamasına neden oluyor.

Teknoloji devi Microsoft'un Windows 10 için son dönemlerde yayınladığı güncellemeler çeşitli sorunlara yol açıyor. Daha önce ortaya çıkan sorunlar bir yana, hatırlanacağı üzere Microsoft'un iki hafta önce yayınlamış olduğu "KB4512941" kodlu güncellemesi ilk olarak "SearchUI.exe"nin yüksek CPU kullanımıyla ilgili sorunlara yol açmıştı. Durumun anlaşılmasının üzerineyse Microsoft, bu sorunun giderilmesi için geçtiğimiz günlerde "KB4515384" koduyla yeni bir güncelleme yayınladı ancak bu güncellemede de başlat menüsüyle ilgili sorunlar yaşandı. Ancak anlaşılan o ki "KB4515384" güncellemesi sanılandan daha fazla sorunu beraberinde getirdi.

Microsoft Windows 10 kullanıcıları, çeşitli platformlar üzerinden bu güncellemeye ait sorunlarla ilgili bildirim vermeye devam ediyorlar. Başlat menüsünde yaşanan sorunların ardından devam eden bildirimlere şimdiyse Bildirim Merkezi, USB bağlantılarıyla ilgili sorunlar, bazı ses sorunları ve internet bağlantıyla ilgili sorunlar eklendi. Diğerlerine oranla internet bağlantılarıyla ilgili yaşanan sorunlarsa kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. 

Windows 10

Kullanıcıların son güncellemeye dair bildirdiği internet sorunlarının genelde Intel işlemci kullanan bilgisayarlarda olduğu görülüyor. Kullanıcıların bildirimlerine göre Windows 10'un son güncellemesinden sonra hem kablolu hem de kablosuz bağlantılar çalışmaz oluyor. Üstelik kullanıcıların, internet bağlantı cihazlarına ait sürücüleri yeniden yüklemesi veya güncellemesi de herhangi bir işe yaramıyor. 

Bir kullanıcının ifadelerine göreyse bu sorunun nedeni, güncellemenin ethernet kartının etkinleştirilmesine engel olması. Kullanıcının ifadelerine göre Windows 10, ethernet kartlarıyla ilgili "10" kodlu bir hataya neden oluyor ve bu hata da bilgisayarın internete bağlanamamasına yol açıyor. Bir başka kullanıcıya göreyse Windows 10'un yeni güncellemesi "Cihaz Yöneticisi" paneline yeni ve gizli cihazlar ekliyor ve bu da hem kablolu hem de kablosuz internet bağlantısını engelliyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft, güncellemenin "Intel" ve "Broadcom" markalı kablosuz internet çözümlerinde bir soruna neden olduğunu ancak bu durumun sadece kısıtlı bir kullanıcı kitlesini etkilediğini açıkladı.

Tek çözüm güncellemeyi kaldırmak

Eğer sizlerde çeşitli sorunlar yaşıyorsanız yapabileceğiniz tek şey, Microsoft'un son güncellemesini bilgisayarınızdan kaldırmak. Ancak bu durum sorunların sadece üstünü kapatacağı gibi işletim sisteminizin güncel olmamasına da neden olacaktır.

Microsoft'un kısa bir süre sonra yeni bir güncelleme yayınlayacağı aşikar ancak ilerleyen dönemlerde sunulacak güncellemelere kullanıcıların ne kadar güvenebileceği tartışma konusu.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2019/09/15/microsoft-windows-10-update-problem-wifi-internet-nic-warning-upgrade-windows-10/#3e7c3d411e0d
40
7
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
40
7
4
4
2