Xiaomi'nin Küçük Kardeşi Huami, 100 Milyon Akıllı Saat Satmayı Başardı

18
9
7
1
0
Xiaomi tarafından desteklenen ve giyilebilir cihazların üretimini yapan Huami Technology, şirketin bugüne kadar sattığı toplam ürün sayısını ve bu senenin ikinci çeyrek raporunu açıkladı. Şirket, senenin ikinci çeyreğinde 1 milyon yuan barajını aşmayı başardı.

Huami Technology; giyilebilir cihazlar üreten, 2014 yılında kurulan, Xiaomi’nin popüler Mi Band serisinin üreticisi olarak da bilinen bir şirket. Bunun yanı sıra şirket, kendi Amazfit akıllı saatlere ve diğer giyilebilir cihazlara da sahip. Ayrıca şık tasarımları, harika özellikleri ve satın alınabilir fiyatlarıyla da şirketin ürünleri kullanıcılar arasında oldukça popüler.

Birkaç gün önce Çin’de düzenlenen bir etkinlikte Amazfit GTS, Amazfit Sports Watch 3 ve konsept Amazfit X ortaya çıktı. Bu ürünlerin son üç ay içerisindeki üçüncü ürün lansmanı olması da şirketin ne kadar üretken olduğunu gösteriyor. Şirket, daha önce Amazfit GTS’ten sonra Amazfit Verge 2’yi de piyasaya sürmüştü.

Şirketin bilançosu

Huami Amazfit GTR

Xiaomi destekli Çinli şirket son günlerde New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) listelendi ve değeri 110 milyon dolara çıktı. Ayrıca sermaye girişiyle birlikte Huami’nin akıllı saatlerinin satışı da oldukça arttı.

Huami, son etkinlik sırasında yılın ikinci çeyreğinin bazı finansal raporlarını da açıkladı ve başlangıcından bu yana kat ettiği yolla ilgili de fikir sahibi olmamızı sağladı. Şirket, bu zamana kadar dünya genelinde tam 100 milyon akıllı giyilebilir cihaz sattığını açıkladı. Bu da Huami’yi giyilebilir cihazlar konusunda üst sıradaki şirketlerden bir tanesi yapıyor.

Bunlara ek olarak şirket, 2019’un ikinci çeyreğinde 1 milyar yuan (~815 milyon TL) eşiğinin aşıldığını ifade etti. Bu, bir önceki yıla göre %36,6’lık bir artış yaşandığı anlamına geliyor. Şirket ayrıca bu süreç içerisinde 8,3 milyon ürün satışı gerçekleştirdi, bu da bir önceki yıla göre %53,7’lik bir artış yaşandığını gösteriyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/08/31/huami-has-shipped-over-100-million-smartwatches-yet-q2-revenue-surpasses-1-billion-yuan/
18
9
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
9
7
1
0