Xiaomi, Ekrana Gömülü Ön Kamera Teknolojisinin Patentini Aldı

61
12
3
3
1
Çinli teknoloji devi Xiaomi, yakında çıkacak Mi Mix 4 akıllı telefon için olduğuna inanılan yeni bir patent başvurusunda bulundu. Söz konusu patent görüntüleri, ekrana gömülü bir ön kameranın varlığına işaret ediyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, 2020 yılının başlarında piyasaya sunmayı planladığı yeni amiral gemisi Mi Mix 4 ile yepyeni bir dönemin kapısını aralayacak gibi görünüyor. Daha önceki sızıntı ve söylentilere göre cihazın kalbinde Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 865 olacak. Kamera tarafında Samsung'un yeni 108MP ISOCELL sensörünü kullanması beklenen Xiaomi Mi Mix 4, gücünü 45W hızlı şarj destekli 4.500mAh bataryadan alacak.

Kullanıcılara hem donanım hem de tasarım anlamında üstün bir akıllı telefon deneyimi sunmak isteyen Xiaomi, Mi Mix 4 için olduğuna inanılan yeni bir patent başvurusunda bulundu. ‘Display Structure and Electronic Equipment’ (Ekran Yapısı ve Elektronik Ekipman) adıyla dosyalanan patent, ekranın altına gizlenmiş bir ön kamera tasarımına işaret ediyor.

Xiaomi'nin aldığı patent:

xiaomi mi mix 4

Bağımsız olarak kontrol edilebilen birden fazla piksel içeren ekran, içeri giren ışığı dengeleyen bir bileşene sahip. Akıllı telefon ekranlarının giderek büyüdüğü bugünlerde, Çinli markanın aldığı patent, kullanıcıların tam anlamıyla sonsuz ekran deneyimi yaşamalarını sağlayabilir. 

Xiaomi, geçen haziran ayında ekrana gömülü kamera teknolojisini gösteren bir video yayınlamıştı. Benzer bir teknolojiyi OPPO’nun da geliştirdiğini söylemekte fayda var. Zira Xiaomi’nin videosu, OPPO’nunkinden sadece birkaç saat sonra paylaşılmıştı. Söz konusu video, çentiksiz bir Xiaomi Mi 9 gibi görünen bir telefonu gösteriyordu. Ekran altı kamera teknolojisi konusunda önemli bir mesafe kaydeden Çinli şirketin, önümüzdeki aylarda tanıtacağı Mi Mix 4’e yeni teknolojisini entegre etmesi bekleniyor.

Xiaomi'nin ekrana gömülü kamera teknolojisini gösterdiği video:

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/12/09/xiaomi-patents-in-display-camera-setup/
61
12
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
61
12
3
3
1