Xiaomi'nin Kurucusu Lei Jun: "Steve Jobs İlham Kaynağım Oldu"

64
11
5
5
2
Xiaomi'nin başarılı kurucusu Lei Jun; öğrencilik yıllarında Steve Jobs ve Wozniak'ın yaşadıklarının anlatıldığı bir kitap ile karşılaşmanın, hayatını değiştirdiğini ve Xiaomi'nin başarısında bu kitabın büyük bir payı olduğunu itiraf etti.

Son dönemin yükselen yıldızı Xiaomi, ürettiği fiyat/performans cihazlar ile teknoloji meraklısı android kullanıcılarının yüzünü her geçen gün daha da güldürüyor. Şu sıralar akıllı telefon piyasasının en başarılı markalarından biri olarak kabul edilen Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun ise oldukça tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu. Başarılı girişimci Xiaomi’nin çıkış noktasında Steve Jobs’un etkisinin son derece büyük olduğunu itiraf etti.

Öğrencilik döneminde Wuhan Üniversitesi’nde araştırma yaparken, kütüphanede hayatını değiştirecek bir kitap ile karşılaşan Çinli Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, bugün Xiaomi’nin arkasındaki başarı motifi halini aldı. Öğrencilik döneminde Fire in the Valley: The Making of the Personal Computer isimli kitap ile karşılaşan Lei Jun, kitapta bahsi geçen Steve Jobs ve Wozniak’ın hikayesinin hayatında büyük bir yer ettiğini belirtti.

Apple’ın kuruluş aşamasında yaşanan zorlukları ve pes etmemeyi anlatan kesitte kendine bir motto edinen Lei Jun: “O gün kendime, hayallerimi gerçekleştirmek istiyorsam onların peşinden koşmalıyım dedim.” sözleri ile söz konusu kitabın hayatını değiştirdiğini söyledi.

Tıpkı Steve Jobs gibi birçok girişimden ve denemeden başarısız sonuçlar alan Xiaomi kurucusu, pes etmeyerek bugün bu dev firmanın oluşumunda anahtar rolü oynuyor. Şirket politikası anlamında Apple’dan farklı olarak “Herkes için uygun fiyatlı teknoloji.” mottosu ile hareket eden Xiaomi, yine de köklerinde Steve Jobs’un dehasından izler taşıyor.

Kaynak : https://qz.com/1315413/xiaomi-founder-lei-jun-says-a-book-he-read-about-steve-jobs-changed-his-life/
64
11
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
64
11
5
5
2