Xiaomi, DxOmark Listesinin Zirvesine Çıkan Mi 10 Ultra'daki Kamera Teknolojisini Açıkladı

24
16
5
4
1
Weibo'da yeni bir yazı paylaşan Xiaomi, DxOmark'a göre dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip Mi 10 Ultra'da kullanıcılan kamera teknolojisinin detaylarını açıkladı.

Kameraların ne kadar iyi fotoğraf çekebildiği sahneden sahneye değiştiğinden direkt olarak ‘en iyi kamera budur’ demek çok mümkün olmuyor. Ancak DxOmark, belirlediği kriterler dahilinde tüm akıllı telefonları zorlu bir teste sokuyor ve test sonucunda akıllı telefonlara puanlar vererek en iyiden en kötüye doğru sıralıyor.

DxOmark’ın listesine baktığımızda Xiaomi’nin en yeni akıllı telefonu olan Mi 10 Ultra’nın zirvede yer aldığını görüyoruz. Kısa süre önce Weibo’da uzun bir blog yazısı yayınlayan Xiaomi, Mi 10 Ultra’yı DxOmark’ın zirvesine taşıyan kamera teknolojisinin detaylarını paylaştı.

Mi 10 Ultra'nın zirvede yer aldığı DxOmark en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesi

dxomark

Xiaomi’nin açıklamasına göre Mi 10 Ultra’nın 1/1.32 inçlik 48 megapiksel ana sensörü, çip üzerinde tek kare HDR işleme yeteneğine sahip. Pikselleri kısa pozlama, orta pozlama ve uzun pozlama olarak kategorize eden sensör, görüntüleri satır satır okuyarak HDR sinyaller ile birleştiriyor. Böylece ortaya çok daha kaliteli fotoğraflar çıkmış oluyor.

Xiaomi, Sony’nin 48 MP IMX586 sensörünü kullanan telefoto kameranın da ciddi bir mühendislik istediğini belirtiyor. 1/2.32 inçlik sensörün telefona sığamayacak kadar kalın olduğunu ifade eden Xiaomi, sensörü telefonun çıkıntısını artırmadan sığdırabilmek için D-cut lens kullandığını ifade ediyor. Sorun şu ki; D-cut lensler de iyi bir optik görüntü sabitleme sunmayı zorlaştırıyor.

mi 10 ultra

Yine Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre 128 derecelik ultra geniş açılı kamera, kenarlardaki bozulmaları en aza indirmek için 7P lens kullanıyor. Ayrıca Xiaomi, kenarlardaki hatalara yazılım ile müdahale etmemek için kenarlarda detayların azaldığını ifade ediyor. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_explains_the_technology_behind_mi_10_ultras_chart_topping_camera-news-44926.php
24
16
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
24
16
5
4
1