Xiaomi, Uzaktan Kontrol Ettiği 5G'li Yarış Aracıyla Gerçek Bir Yarış Kazandı [Video]

39
7
4
1
0
Xiaomi, 5G'nin neler sunabildiğini gösteren bir test gerçekleştirdi. Bir yarış aracını 5G ile kontrol edilebilir şekilde modifiye eden Xiaomi, özelleştirilmiş bu aracı Mi 10 Ultra'yla kontrol ederek gerçek bir yarışçının karşısına çıkardı. Test yarışının galibi, 5G ile uzaktan kontrol edilen araç oldu.

Son dönemlerin en çok konuşulan teknolojilerinden bir tanesi 5G. Yavaş yavaş hayatımızın içerisine entegre olmaya başlayan bu teknoloji, her ne kadar bazı kesimler tarafından karalansa da oldukça önemli avantajlar sunuyor. Bu bağlamda zaten pek çoğumuz, 5G'nin ne denli yüksek internet hızına ve düşük gecikme sürelerine imkan tanıdığını çok iyi biliyoruz.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 5G teknolojisinin kullanıcılara neler sunabileceğinin en net göstergesini, yaptığı bir testle gerçekleştirdi. 5G SA ağını kullanarak uzaktan gerçek bir yarış aracını kontrol eden şirket, yaptığı çalışmayla kendine hayran bırakmayı başardı. Dilerseniz hemen, Xiaomi'nin 5A SA'yı kullanarak gerçekleştirdiği o testin detaylarına yakından bakalım.

Xiaomi

Xiaomi, 5G teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdüren şirketlerin başında geliyor. Hatta şirket, bir süredir de bir yarış otomobilini 5G desteğiyle donatabilmek için çalışmalarını sürdürüyordu. Bu bağlamda çalışmalarını ciddi oranda ilerleten şirket, binlerce kilometre öteden bu araçla ilgili bir test yaptı. Modifiye edilmiş yarış aracını bir Mi 10 Ultra kullanarak test eden şirket, gerçek bir yarış gerçekleştirdi.

Xiaomi'nin yaptığı test, aynı özelliklere sahip olan yarış araçlarından bir tanesinin gerçek bir pilot, diğerininse bir e-sporcu tarafından Mi 10 Ultra'yla kontrol edilmesini içeriyordu. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra pist başına gelen ekip, oldukça etkileyici bir yarış gerçekleştirdi. Peki binlerce kilometre uzaktan yönlendirilen 5G'li bir araç, bu yarışın kazananı olabilir miydi?

Xiaomi'nin binlerce kilometre uzaktan kontrol ettiği 5G destekli araç, yarışın kazananı oldu

Xiaomi

Xiaomi tarafından yapılan test yarışı, 5G'nin zaferiyle sonuçlandı. Yarış aracını uzaktan kontrol eden e-sporcu, profesyonel yarışçıyı geçerek bitiş çizgisinden ilk geçen isim oldu. Bu yarış, 5G SA ağının istenildiği durumlarda kilometrelerce uzaktan bile ne kadar etkili olabileceğini açıkça gözler önüne seriyor. Dilerseniz artık sizleri, 5G'nin neler sunabileceğinin en net göstergelerinden bir tanesi olan o yarışın görüntüleriyle baş başa bırakalım.

Kaynak : https://sparrowsnews.com/2020/09/07/mi-10-ultra-remotely-control-sports-car/
39
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
7
4
1
0