Yaptıkları İşler Yüzünden Seri Katillere Benzetilen Bilim İnsanlarından Birbirinden Komik Tweetler

87
4
3
3
2
Bilim insanları bazen nedenini bilimle çok da ilgisi olmayan geniş kitlelere güçlükle açıklayacakları işler yapıyorlar. Hatta bazen onların bir seri katil gibi psikopat oldukları bile söyleniyor. Twitter’da başlayan yeni bir akım, bilim insanlarının sanılanın aksine sıradan birer insan olduklarını gösterdi.

Son yıllarda adından sıkça söz ettiğimiz insandan insana kafa nakli ameliyatını duymuşsunuzdur. Bu operasyonu gerçekleştirecek Sergio Canavero ve ekibi, daha önce ölü bedenler ve fareler üzerinde başarılı deneyler yaptılar. Sıradan birinin kaldıramayacağı manzaraları gözünüzde canlandırmak bile son derece güç olsa gerek. 

Bilim insanlarının bu rahatlığının ardından yatan şey elbette uzun yıllar eğitim almak için gönüllü olmaları, bir o kadar da deneyim sahibi olmaları. Sonuçta hayatlarının normal akışını bir kenarı bırakarak, günlerinin çoğunu çalışmaya adayan insanlardan bahsediyoruz. Onlar ofisten çıksalar laboratuvara, laboratuvardan çıksalar, evlerine gidiyorlar. Sürekli olarak faaliyet göstermeseler dahi sürekli düşünmek zorundalar.

Yaptıkları işler insanlığa ne kadar faydalı olursa olsun, onların bile tahmin edemedikleri tepkilerle karşılaşıyorlar. İşte bu tepkileri ortadan kaldırmak, biraz da olsa duruma esprili bir şekilde yaklaşmak için Twitter’da #SerialKillerOrScientist (#SeriKatilYadaBlimİnsanı) etiketiyle bir kampanya başladı. 

Toronto Üniversitesi’nde Paleontoloji Bölümü yüksek lisans öğrencisi Yara Tardy, etiketi gündeme getiren ilk kişi oldu:

"Bir zamanlar bir halk otobüsünde yarı darmadağın olmuş akbabayı unutmuştum. Kendi #SeriKatilYadaBlimİnsanı anınızı yazarak bir RT edin"

"Bir memurun işlek bir otoyolda lastiğimi değiştirmesi için bana yardım etmesi gerekmişti. Karavanda, otopsi için başka bir laboratuvara götürdüğüm vücut parçaları vardı. Polise karavanda ne olduğunu söyledim ve o bayıldı!"

"Dizüstü bilgisayarımı bilgisayar tamircisine götürdüm
Tamirci: Onun nesi var?
Ben: Muhtemelen kemik tozuyla tıkanan yerleri var."

"Bir kafedeki konuşmam:

Ben: Sen de leşleri (kadavraları) temizledin mi?
Meslektaşım: Evet, onları dün temizledim. Beklediğim kadar kötü kokmuyorlardı.
Ben: Bunu yapmaya devam etmemiz gerçekten sakıncalı, ama sanırım çocukların görmelerine izin veremeyiz."

"Vancouver'dan Chicago'ya giden bir uçakta FBI tarafından tutuklandım, çünkü yanımda oturan yolcu benim bazı patlamalarda ilgili hesaplamalar yaptığımı gördü.

FBI’a, bunların süpernova patlamaları olduğunu açıklamak biraz zaman almıştı."

Kaynak : http://www.iflscience.com/editors-blog/scientist-are-sharing-how-their-work-makes-them-look-like-serial-killers-and-its-hilarious/
87
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
87
4
3
3
2