Yeni Bir Araştırmaya Göre Ay, Geçmişte Yaşama Ev Sahipliği Yapmış Olabilir

28
3
3
2
0
Dünya dışı yaşam arayışı pek çok farklı gezegen ve uyduda devam ediyor ancak henüz elimizde net sonuçlar yok.

Artık insanlar olarak evrenin sınırsızlığının farkındayız ve bu sınırsız alanda bizden başka 'canlı' bir form olmamasının imkansız olduğu görüşü de hayli yaygın. Bilim insanlarının da bu konuda oldukça net söylemleri var ve pek çok araştırma ekibi, bir yandan evreni keşfederken bir yandan da aslında ana amaç olarak canlı yaşam kalıntısı arıyor.

Özellikle Mars gibi sistem içi gezegenlerde aranan hayat belirtisi, son günlerde Jüpiter'in uydusu Europa üzerinde de yoğunlaştı ancak çeşitli veriler elde edilse de net bir bulguya henüz erişemedik. Uzayda inceleme yapmak hayli zahmetli ve bu çalışmalar da doğal olarak fazla yavaş ilerliyor ve yeni gelen beklenmedik bir açıklamaya göre insanlar olarak yaşamı şimdiye kadar çok uzakta aramışız.

Astrobiology isimli dergide yayınlanan yeni bilimsel araştırmaya göre, uydumuz Ay geçmişte şimdi olduğundan oldukça farklıydı. Özellikle yeni oluştuğu dönemin hemen ardından, uydumuzun yüzeyinde, açığa çıkan su buharından kaynaklı büyük su birikintilerinin ortaya çıktığı ve bu su kaynaklarından da yaşamın meydana geldiği düşünülüyor.

Araştırma henüz bir kanıta sahip değil ve su ile birlikte oluşan ve yaşamı desteklemesi muhtemel bir atmosferin olması da Ay'da muhakkak geçmişte yaşam olmuş olması anlamına gelmiyor fakat araştırmayı yürüten ve makaleyi hazırlayan bilim insanlarına göre Dünya gibi yaşam barındıran bir gezegene bu kadar yakın olan bir uyduda da yaşamın var olmuş olma ihtimali hayli yüksek ve konuyla igili kanıt arayışları da devam ediyor.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/24/life-on-the-moon-study-research/
28
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
3
2
0