6
2
2
1
0

Çinli teknoloji devi Huawei geçtiğimiz dönemlerde adını bizlere sıkça duyurmayı başarmıştı. Özellikle üst seviye donanımı sayesinde harika performans sunan ve bunu diğer markalara oranla biraz daha uygun fiyatlarla piyasaya süren Huawei gündeme bu başarısıyla gelse de şirketin başına bazı kötü olaylar da gelmişti. Bunlardan birisi de Amerika'nın Huawei'ye uyguladığı ambargo sebebiyle Huawei cihazlarının Google servislerine erişemeyecek olması.

Bu haberler ilk çıktığında halihazırda Huawei marka akıllı telefonu olan kişiler Google servislerini sorunsuz (veya çok büyük sıkıntılar yaratmayacak kadar sorunlu) şekilde kullanabiliyorlardı ancak yeni çıkan Huawei cihazlarında varsayılan olarak Google servisleri bulunmuyordu. Bazı kullanıcılar APK kurarak bu problemi çözmeye çalıştı ama pek de başarılı bir yöntem bulunamadı. Peki bu durumun çözümü var mı?

DualSpace ile Google servisleri kullanılabiliyor:

dualspace

Videomuzda da göreceğiniz DualSpace uygulaması sayesinde Huawei marka telefonlarda Google servisleri kullanılabiliyor. Elbette bu sistem tam olarak orijinal bir Google servisi kullanıyormuşsunuz deneyimi sunmuyor ancak yine de oldukça başarılı. Videomuzda biz Huawei Mate 40 Pro model akıllı telefonu kullanıyoruz ve Google Play Store dahil tüm uygulamaları kuruyoruz.

Görebildiğiniz üzere YouTube ve Google Play Store uygulamaları oldukça güzel şekilde çalışabiliyor ancak bazı servisler düzgün çalışmıyor. Bunlardan birisi, Google Kişiler servisi. Kişileri Google Kişiler uygulamasına yedeklemek veya uygulamadaki kişileri rehbere aktarmak pek mümkün olmuyor. Aynı şekilde Google Haritalar uygulamasında da hesabınızdaki adreslerin gösterilmesi konusunda çoğu zaman problemler yaşanabiliyor.

Uygulamaları çalıştırıyor olması bir yana, DualSpace uygulamasının yüzde yüz güvenilir olmadığını söyleyelim. Nihayetinde telefona dış kaynaklardan gelen bir uygulama yüklüyorsunuz ve bu durum ileriki zamanlarda bazı sıkıntılar ortaya çıkarabilir. Daha fazla bilgi için videomuzu izleyebilir, bu gibi içeriklerin devamı için bizleri takipte kalabilirsiniz.

6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0