YouTube'da Bu Zamana Kadar En Fazla 'Dislike' Alan 10 Video

138
14
8
6
5
YouTube'da Bu Zamana Kadar En Fazla 'Dislike' Alan 10 Video
YouTube, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri ve birçok etkileşim alıyor. Birçok kişi için YouTube'da önemli olan nokta izlenme ya da beğenme sayısı olsa da bugün daha farklı bir yöntem izleyerek en çok beğenmeme sayısına sahip videoları inceliyoruz.

Dünyanın en büyük video yayın platformlarından biri olan YouTube içerisinde milyonlarca videoyu barındırıyor. Birçoğunuzun bildiği üzere bu videolarda izlenme, beğenme (like), beğenmeme (dislike) ve yorumlar gibi değerler bulunuyor. Genellikle çoğu insan en çok beğenme ya da en çok izlenme alan videolar üzerinde dursa da bu içerikte olaylara biraz daha tersten bakarak insanların en nefret ettiği (!) videolara bakacağız.

Bir içeriği beğendiğinizi ya da beğenmediğinizi video üreticisine göstermenin yolu, videonun alt kısmında bulunan küçük iki tuştan birisini kullanmaktır. Biz de sizin için en beğenilmeyen videoları derledik.

10. ‹ CORTANDO O BOTÃO DO YOUTUBE › – ARUAN FELIX (2,5 MİLYON BEĞENMEME)

Anladığımız kadarıyla YouTube'un kendisine 100.000 aboneyi geçmesi sebebiyle gönderdiği plaketi kıran adamın yaklaşık 3 dakikalık videosu birçok kişiyi mutsuz etmiş. Video Portekizce olduğu için videoyla ilgili ciddi bir fikrimiz maalesef yok. Bu sebeple hızlı bir şekilde diğer videomuza geçiyoruz.

9. BIBI H – HOW IT IS ( WAP BAP … ) – BIBISBEAUTYPALACE (3 MİLYON BEĞENMEME)

Sözleri konusunda Friends'ten tanıdığımız ve sevdiğimiz Phoebe'yi aratmayan ancak yalnızca Phoebe söylese daha katlanılabilir olan şarkı, yaklaşık dört dakikalık bir süre içerisinde size "Ben az önce ne yaptım?" hissiyatını yaşatabiliyor. İlginç klibin herhangi bir hikayesi olmamasının yanı sıra ilginç çekim teknikleri de bu şarkıyı bu listeye sokmaya yetiyor.

8. BABY SHARK DANCE – PINKFONG! KIDS’ SONGS & STORIES (3,3 MİLYON BEĞENMEME)

Çocuklar için yapılmış bir şarkı neden bu kadar beğenmeme aldı sorusu ciddi bir sır olsa da belirli teoriler mevcut. Öncelikle bu şarkının son derece popüler olduğunu ve yüksek ihtimalle çocukların onlarca defa bu şarkıyı dinlediğini düşünürsek, ebeveynlerin de aşağı yukarı aynı oranda bu şarkıyı dinlediklerini, bir yerden sonra sabırlarını yitirip videoyu beğenmediklerini söyleyebiliriz.

7. FRIDAY  – REBECCA BLACK (3,5 MİLYON BEĞENMEME)

Korkunç sözleri ve son derece ilginç klibi sayesinde 3,5 milyon beğenmeme sayısına ulaşan bu video hakkında daha ilginç bir şey var. 2011 yılında yayınlanan videoya olan nefret o kadar canlı ki 8 yıl geçse bile en çok beğenmeme alan 10 video arasındaki yerini koruyor.

6. OFFICIAL CALL OF DUTY: INFINITE WARFARE REVEAL TRAILER – CALL OF DUTY (3,8 MİLYON BEĞENMEME)

Dünyanın en çok sevilen ve en büyük kitlesine sahip olan oyunlardan biri Call of Duty, Infinite Warfare isimli bir oyun çıkardı. Oyunu bekleyenlerin beklentileri karşılanmamış olacak ki oyun ciddi bir beğenmeme sayısına ulaşarak listemizde altıncı sıraya oturdu.

5. DESPACITO – LUIS FONSI FEATURING DADDY YANKEE (4,1 MİLYON BEĞENMEME)

Despacito dememiz bile videoyu beğenip beğenmeyeceğinizi anlamak için yeterli bir açıklama… Son derece fazla maruz kaldığımız şarkı birçok kişi tarafından fazlasıyla sevilirken birçok kişi tarafından da nefret ediliyor. Tabii ki buradaki beğenmeme sayısının son derece normal olduğunu söylemekte de yarar var. 6 milyar izlenen bir klipin 34 milyon beğenme almasının ardından 4,1 milyon beğenmeme alması aslında çok da büyük bir olay değil. Yine de listede bulunuyor.

4. CAN THIS VIDEO GET 1 MILLION DISLIKES? – PEWDIEPIE (4,2 MİLYON BEĞENMEME)

YouTube'un en büyük kişisel kanalı PewDiePie'ın bir videosunun burada olması size ilginç gelebilir ancak bu PewDiePie'ın istediği bir şeydi. Yazımızın başını hatırlayacak olursanız 'en nefret edilen' ifadesinden sonra '(!)' koymuştuk. Hepsi bu video yüzündendi çünkü bu videodan aslında nefret edilmiyor.

Mizah amaçlı çektiği videoda herkesten videoyu beğenmemesini isteyen PewDiePie, amacına ulaştı diyebiliriz. PewDiePie'ın YouTube üzerinde istediği birçok şeyi yapabileceğini gösteren bu video, PewDiePie'ın kitlesinin kendisine ne kadar bağlı olduğunu da gösteriyor. Listemizin birinci sırasında yine bu noktaya değineceğiz.

3. IT’S EVERYDAY BRO – JAKE PAUL FEATURING TEAM 10 (4,4 MİLYON BEĞENMEME)

YouTube'u biraz takip ediyorsanız Jake Paul'a ve yaptığı işlere aşinasınızdır. Çektiği müzik videosunun vasatlığının yanı sıra şarkının da kötü olmasının sonucunda 4,4 milyon beğenmeme ile karşı karşıyayız. Birçok kişi videonun nasıl 2,8 milyon beğenme aldığını düşünüyor dersek biraz daha açık konuşmuş olabiliriz.

2. BABY – JUSTIN BIEBER FEATURING LUDACRIS (10 MİLYON BEĞENMEME)

Justin Bieber'ın birçok hayran edinmesini sağlayan video 2010 yılında yayınlandı ve 2 milyar izlenmeye ulaştı. Despacito'da olduğu gibi burada da şarkının kötü olup olmadığını söyleyemiyoruz çünkü iki taraf birbirine çok yakın. 11 milyon beğenmenin yanı sıra 10 milyon beğenmeme alan video, tam anlamıyla 'zevkler ve renkler' diyebileceğimiz bir noktada bulunuyor. Kararı siz verin.

1. YOUTUBE REWIND 2018 – YOUTUBE (16 MİLYON BEĞENMEME)

Listemizin zirvesine geldiğimiz zaman bizleri YouTube karşılıyor. YouTube'un her sene içerik üreticileriyle çektiği ve yılın en önemli anlarını derlediği video, birçok kişi tarafından berbat bulundu. Tabii ki burada fazlasıyla önemli bir nokta da bulunuyor.

PewDiePie'ın videosundan bahsederken kendi hayran kitlesinin ona bağlılığından söz etmiştik. YouTube'un en büyük kişisel sayfasına sahip olan birini YouTube'un senelik içeriğine dahil etmediğinizdeyse sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorsunuz.

YouTube'da bu zamana kadar en çok beğenmeme sayısına ulaşan videoları derlediğimiz yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi içerikleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/web/most-disliked-videos-on-youtube/
138
14
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
138
14
8
6
5