YouTube Müzik, 'Topladığı' Konum Verilerini Silecek (Niye Topladınız ki Zaten?)

12
6
4
0
0
YouTube Müzik, bugüne kadar topladığı konum verilerini sileceğini ve bundan sonra artık konum verisi toplamayacağını duyurdu. ‘Bugüne kadar neden topluyordunuz ki zaten?’ diyorsanız, gelin hemen cevaplayalım.

Spotify’ın başarısını kıskanan YouTube’un buna karşılık çıkarttığı platformu YouTube Müzik’i hepiniz biliyorsunuzdur. YouTube Müzik, YouTube Premium kullandığınız takdirde Spotify’da olmayan şarkıları çevrim dışı olarak dinleyebilmenizi sağlaması ve pek çok özelliği ile oldukça seviliyor.

Ancak bunun dışında pek bilinmeyen bazı özellikleri daha var ki duyunca biraz sinirlenebilirsiniz. Zira YouTube Müzik, konum bilgilerinizi topluyor. Ancak artık toplamayacak o yüzden çok da sinirlenmeyin. Peki YouTube Müzik, konum bilgilerini neden topluyordu ve şimdi neden toplamayı bırakacak?

YouTube Müzik, konum bilgilerinize göre şarkı listesi öneriyordu

YouTube Müzik, bulunduğunuz konumda dinlemek isteyebileceğiniz şarkı listelerini size önermek için konum bilgilerinizi topluyordu. Örneğin eğer spor salonundaysanız size buna uygun bir şarkı listesi, eğer iş yerindeyseniz buna uygun bir şarkı listesi öneriliyordu.

Ancak YouTube Müzik’in bu yaklaşımı, 26 Eylül Pazartesi günü itibariyle son bulacak ve bütün konum temelli şarkı listesi önermeleri, konum ayarları ve uygulama izinleri kaldırılacak. Ek olarak bugüne kadar toplanan konum verileri de silinecek. Bu yaklaşımdan vazgeçilmesinin sebebi ise tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi gizliliğin ihlali.

Ancak YouTube Müzik, müzik deneyiminizi yaklaşık konumunuza göre kişiselleştirmeye devam edecek. Uygulama, Google’dan alınan verilerle birlikte şehrinizdeki hava durumuyla (örneğin yağmurlu gün) ilgili çalma listelerini önerecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://9to5google.com/2022/08/26/youtube-music-location-recommendations/
12
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
4
0
0