YouTube Premium Ücretsiz Üyelik Süresi 3 Aydan 1 Aya Düşürüldü

98
21
3
3
0
Bu ay Türkiye’de hizmete başlayan YouTube Premium, YouTube Music’in de içinde bulunduğu 3 aylık ücretsiz deneme sürümüyle dikkatleri çekmişti. Deneme sürümünün süresi bugün itibariyle düşürüldü. Yeni süre çoğu kullanıcıya 1 ay olarak görünse de doğrudan YouTube sebep olduğu bazı bilgi kirlilikleri de mevcut.

YouTube Premium, ücretsiz içerik servisi politikasıyla hayatımıza giren YouTube’un ücretli hizmeti olarak kısa bir süredir Türkiye’de hizmet veriyor. İçeriğinde Spotify rakibi Music servisi ve özel içeriklerin bulunduğu Originals desteği de bulunan Premium, ücretsiz deneme süresinin ardından aylık minimum 16,99 TL ücretli kullanılıyor. Hizmetle birlikte YouTube’daki tüm reklamlar da ortadan kalkıyor, videolar depolanarak internetsiz şekilde izlenebiliyor.

Premium’un ülkemizde kısa sürede çok sayıda kullanıcıyı çekme nedenlerinden en önemlisi, 3 aylık ücretsiz deneme sürümüydü. Nitekim YouTube’un bu teklifi oldukça kısa süre için geçerli oldu. Platform, artık daha kısa sürelerle ücretsiz başlangıç üyeliği sunuyor.

Artık YouTube Premium sayfasına girdiğinizde 1 aylık ya da 2 aylık ücretsiz teklifiyle karşılıyorsunuz:

youtube

youtube premium

Ayrıca YouTube Premium’un Google arama sonuçlarındaki bağlantısında 3 aylık teklif hâlâ duruyor, ancak tıkladığınızda yukarıdaki tekliflerden birisi karşınıza çıkıyor:

youtube

Çoğu kullanıcı YouTube’da dolaşırken 1 aylık öneri kartları görüyor ve Premium sayfasında da aynı teklifle karşılaşıyorlar. Ancak zaman zaman YouTube’un 2 aylık teklifi de sunduğu görülüyor. Bu durumun neye göre belirlendiği ise tam bir muamma. Zira YouTube, ne ücretsiz hizmet süresini düşürdüğünü duyurdu ne de daha önceden bu süreye ilişkin bir açıklama yaptı.

Bu durum, daha önce 3 aylık teklifle YouTube Premium’a üye olanları etkilemiyor. Sadece yeni gelecek kullanıcıları ilgilendiriyor. 3 aylık sürenin düşürülmesiyle Türkiye’deki YouTube Premium talebinin düşeceğini tahmin ediyoruz. Anlaşılan o ki YouTube, 2019 tamamlanmadan Türkiye pazarındaki ilk ödemelerini almak istiyor.

Güncelleme: Bazı okuyucularımız, YouTube Premium için 4 aylık ücretsiz teklif aldıklarını ilettiler.

98
21
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
98
21
3
3
0