Yüksek Upload Hızı ile Güvenle Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz, 5 Ücretsiz Web Uygulaması

33
4
3
1
0
Herhangi bir eklenti indirmeden hizmet sunan, son dönemin en başarılı web tabanlı dosya paylaşım uygulamalarını sizler için derledik.

Konu bir dosyanın hızlıca paylaşılması olduğunda, internet hızınız kadar kullandığınız aplikasyon da oldukça önemli bir yere sahiptir. Çağımızın hız devri olduğu ve her türlü içerik ya da dijital materyalin ulaşım hızının artık bir kalite standardı haline geldiği inkar edilemez. Bu yazımızda sizler için çevrimiçi ya da Wi-Fi yardımı ile hızlı veri transferi yapmanızı sağlayacak 5 başarılı internet aplikasyonunu inceleyeceğiz. İncelemenin en güzel kısmı ise bahsi geçen hiç bir aplikasyon sizden birşey yüklemenizi talep etmediği gibi ücretsiz olarak hizmet sunmakta. Web uygulamalarının adreslerine ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.

Firefox Send

Konu gizli bir dijital dosya paylaşımı olduğunda güvenebileceğiniz bir adres olan Firefox, 24 saat içerisinde kendiliğinden silinen bir upload sistemine sahiptir. Yüklediğiniz dosya yalnızca 24 saat boyunca indirilebilir olduğu gibi hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda kolayca kullanılabilir. Ayrıca Firefox Send, beklenenin aksine sizi Firefox tarayıcı kullanmaya mahkum etmiyor; herhangi bir tarayıcı ile paylaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.  

NoFile

NoFile güvenlik konusunda ekstra hassas kullanıclar için bir dizi şifreleme imkanı sunarak gönderdiğiniz dosyaların herhangi bir bot tarafından dahi okunmasına engel oluyor. Aynı zamanda indireceğiniz dosyayı bilgisayarınızda saklamak istemediğiniz takdirde, doğrudan Dropbox yönlendirmesi ile şifreli dosyayı Dropbox’a aktarabilirsiniz.

FastestFish

Standart bir upload sistemi bir dosyanın sunucuya yüklenip ardından diğer kullanıcının sunucudan dosyayı çekmesine dayanırken FastestFish bambaşka bir yaklaşıma sahip. FastestFish dosyayı gönderen kişi ve alıcıyı aynı anda çevrimiçi olmaya çağırarak gönderilen dosya için sunucuya yükleme kısmını devredışı bırakıyor. Özetlemek gerekirse: upload ettiğiniz dosyayı, doğrudan arkadaşınızın bilgisayar ya da mobil cihazına yüklüyorsunuz.

Instant

Bir tür Torrent oluşturucu olan bu adresimizde, dosyaları Instant.io’ya yüklemenizin ardından torrent dosyasını ya da Mıknatıs URL’yi indermesini istediğiniz kişiye göndermeniz yeterli. Ancak dosyayı indirecek kişinin ve sizin aynı anda online olmanız gerekiyor. İşlem yalnızca Chrome tarayıcıyı desteklemesinin yanında, yasal anlamda Torrent kullanımına olanak verir.

FileRoom

Daha küçük bir alanda paylaşıma olanak sağlayan bu sistem hız anlamında oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Dosya paylaşmak istediğiniz kişi ile aynı Wi-Fi modemi kullanmanızı talep eden FileRoom, özellikle ajans ve benzeri takım oyunu gerektiren işlerde hızı ile sizi oldukça büyük bir zahmetten kurtarıyor. Üstelik siz ve her bir takım arkadaşınız, sevimli bir hayvan olarak lanse ediliyor.

Kaynak : https://www.makeuseof.com/tag/web-apps-transfer-large-files/
33
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
4
3
1
0