ZTE, Axon V Konsepti İle Çentik Tasarımını Bambaşka Bir Boyuta Taşıyacak

76
15
9
9
8
ZTE Axon V için yapılan konsept, selfie kameraları telefonun üst kısmından alarak yanına yerleştiriyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, akıllı telefon tasarımları, sıska çerçevelerden neredeyse neredeyse çerçevesiz duruma geldi. Şimdiye kadar geniş bir çentik, sadece kameralar için gözyaşı damlası şeklinde çentikleri ve farklı çözümleri görüyoruz. Görünüşe göre 3D kameralı bir Axon V konsepti, aslında kasanın yan tarafından çıkan kameralarla birlikte geliyor.

Notebook Italia'dan gelen tasarımla ilgili henüz çok şey bilinmiyor. Sitenin kaynakları, 2019'da piyasaya sürülme şansı olmasına rağmen Axon V'nin hala konsept aşamasında olduğunu söylüyor Teknik özellikler hakkında henüz açıkça bir durum yokken yokken, ZTE'nin bu yeni amiral gemisi için 21:9 oranında 6,8 inç OLED ekran kullandığı söyleniyor.

Gerçek değişim, ekranın sağ tarafının yanındaki büyük çıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Bu asimetrik bölümün dikey olarak hizalanmış iki sensörlü bir 3D kamera barındırdığı söyleniyor. Açıkçası, bu çıkıntı, aslında kayan bir mekanizma değil, telefonun çerçevesinin bir parçası. Bu şeklin nedeni, ZTE'nin diğer cihazlarda gördüğümüz gibi çentik veya delikleri kullanmamasından dolayı gözüküyor. Telefonun ön ekranı, fotoğraf, video veya oyun gibi içerikleri tam ekran göstermeye ayrılabilir.

İlginç bir şekilde, arkadaki çift kamera ise çıkıntıdan ziyade standart dikdörtgen çerçevenin içine yerleştirilmişler. Bu cihazın sadece bir konsept olmanın ötesine geçtiğini varsayarsak, yakında onun hakkında daha fazla şey duyabiliriz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/zte-axon-v-concept-has-cameras-bulging-from-the-side-rather-than-a-notch-17569950/
76
15
9
9
8
Emoji İle Tepki Ver
76
15
9
9
8