Çin, Saatte 1000 Km Hıza Ulaşan Trenlerini Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor

61
10
4
3
3
Hızlı trenlerin oldukça yaygınlaştığı günümüzde Çin, geçtiğimiz aylarda prototipi tanıtılan maglev trenleri için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2020'nin başlarında ilk denemeler gerçekleştirilecek.

Çin, demiryolu taşımacılığı konusunda her zaman hıza takıntılı bir ülke olmuştur. Bu noktada ülke, hali hazırda dünyanın en hızlı trenlerinden bazılarına ev sahipliği yapmakta olup, manyetik levitasyon potansiyelini kullanarak demiryolu taşımacılığını bilim kurgu filmleri seviyesine taşımaya hazırlanıyor.

Son raporlar, geçtiğimiz yıllarda hazırlıklarını yapan Çin’in merkez illerinde önümüzdeki yılın başlarından itibaren maglev raylarının yerleştirileceğini söylüyor. Rapora göre yetkililer, projeyi başlatmak için şu anda fizibilite çalışmaları yürütüyor.

Yolculuklar çok kısalacak:

Çin Maglev Treni

Her şey plana uygun şekilde giderse Çin’in Guangzhou şehrinden Pekin'e kadar olan bir yolculuk, saatte 600 km ila 1.000 km arasındaki hızlarda yapılabilir, bu da mevcut olan hızlı trenlerin 350 km/s hızından çok daha yüksek olacak anlamına geliyor. Ayrıca Asia Times, Dahası, Wuhan'dan Guangzhou'ya 2.200 km'lik bir yolculuğun yaklaşık iki saate düşürülebileceğini belirtti.

Tüm enerjiyi manyetik bir hava yastığı üzerinden alan maglev trenler, bu sayede sürtünmeyi neredeyse sıfıra indiriyor ve önceleri mümkün görünmeyen hızlara ulaşabiliyor. Şu anda Çin’de faaliyette olan maglev trenlerin maksimum hızı saatte 430 kilometredir. Ancak yenilenen teknolojiyle bu hızların saatte 600 ila 1.000 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

Çin’in yüzölçümü de göz önüne alındığında arası oldukça uzak şehirlerin yer aldığını söylemek mümkün. Dolayısıyla bu teknolojiyle çalışan trenler, şehirler arasındaki mesafeleri anlamsız kılıyor ve neredeyse uçaklarla yarışabilecek bir seviyeye getiriyor.

Dünya üzerinde maglev trenleri ile ilgilenen tek ülke Çin değil, Japonya’nın zaten kendi maglev trenleri üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak son iddialar, Almanya ve ABD'nin de kendi maglev treni versiyonlarında çalıştıklarını belirtiyor.

Kaynak : https://beebom.com/china-maglev-trains-1000kmph/
61
10
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
61
10
4
3
3