Apple'ın Yeni macOS Sürümü Catalina'da 200'den Fazla Uygulama Çalışmayacak

11
2
2
0
0
Uygulama geliştiricileri için kullanım kolaylığı sağlayacak olan ve birçok yenilik sunan macOS Catalina, ne yazık ki diğer macOS sürümlerinde kullanılabilen 235 uygulamayı desteklemeyecek.

Apple'ın WWDC 2019 lansmanında tanıttığı macOS’un yeni sürümünün adının Catalina olacağı biliniyordu. Yeni çıkacak olan bu macOS sürümünün en ilgi çekici özelliği, iPad desteğinin artırılması olacak. Catalyst olarak adlandırılan bu projede iPad platformuna uygulama geliştirenler, uygulamalarını çok daha kolay bir şekilde bilgisayarlara entegre edebilecekler.

macOS Catalina'nın getirdikleri kadar götürdükleri de olacak gibi görünüyor. Şimdiden Catalina ile çalışmayacak 235 uygulama ile vedalaşabilirsiniz. Yapılan açıklamaya göre daha önceki sürümlerde çalışan 235 uygulama, Catalina ile emekliye ayrılacak.

macos catalina

Catalina'nın beta sürümünü çalıştıran üçüncü taraf bir yazılım geliştiricisi, desteğin kesildiği uygulamaların yer aldığı listeyi keşfetti. Geliştirici betalar, yazılım tasarımcılarının uygulamalarının başlatılmadan önce bir işletim sistemi güncellemesiyle çalışıp çalışmayacağını belirlemelerine yardımcı oluyor.

macOS Catalina'nın desteklemediği uygulamaların listesi, iOS geliştiricisi ve Apple blog yazarı Steve Moser tarafından "The Tape Drive" adlı web sitesinde yayınlandı. Uyumsuz uygulamalar arasında Creative Cloud ve QuickBooks dâhil olmak üzere birçok eski uygulama bulunuyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/642660/incompatible-apps-catalina/
11
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
0
0