Bomba İddia: Apple, Sonbaharda 4,8 inç Ekranlı iPhone XE'yi Tanıtacak

25
22
7
4
0
Kompakt tasarımlı amiral gemisi denebilecek iPhone XE adlı telefon, Apple A12 işlemci ve 4.8 inç OLED ekranı ile bu sonbaharda tanıtılabilir.

iPhone SE’nin devam modeli olarak bir iPhone SE 2, kompakt tasarımlı ancak güçlü bir akıllı telefon isteyenlerin uzun süredir hayallerini süslüyor. Son ortaya çıkan raporlar, Apple’ın 4.8 inç ekranlı bir iPhone XE modeli üzerinde çalıştığını belirtiyor. Cihaz, sahip olduğu özelliklerle yeni nesil iPhone SE olabilir.

Söylentilere göre söz konusu cihaz, 4.8 inç boyutunda bir OLED ekrana sahip olacak. iPhone XE, yeni nesil iPhone tasarımını benimseyeceğinden iPhone X benzeri uçtan uca bir ekrana sahip olacak. Bu tasarımda Touch ID’nin yer alacağı bir ana ekran tuşu bulunmadığından cihaz, Face ID özelliği ile gelecek.

Cihaz, rakiplerine göre oldukça küçük bir tasarıma sahip olsa da 7nm A12 işlemcisinden güç alacak. Muhtemelen RAM kapasitesi 2019 model iPhone’ların altında olacak ve arka kamerası iPhone XR’dan aşina olduğumuz 12MP’lik f/1.8 diyaframlı kamera olacak. Peki böyle bir telefonun fiyatı ne kadar olur?

iPhone XE, Apple ürün skalasında ev ucuz iPhone olacak. Fakat cihazın OLED ekran, Face ID gibi gelişmiş teknolojilere sahip olması, fiyatın çok da ‘uygun’ olmayacağı anlamına geliyor. Tahminler, iPhone 11 ile birlikte tanıtılacak bir iPhone XE’nin 600 doların altında bir fiyat etiketine sahip olamayacağı yönünde.

Kaynak : https://www.mysmartprice.com/gear/apple-iphone-xe-4-8-inch-edge-edge-oled-display-face-id-will-reportedly-launch-later-year/
25
22
7
4
0
Emoji İle Tepki Ver
25
22
7
4
0